100. yıl kutlu olsun!

100. yıl kutlu olsun!

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Akyaka, Arpaçay ve Susuz İlçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Akyaka, Arpaçay ve Susuz ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü yürekten kutluyoruz. Bu güzel ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşları, nice emekler ve nice kahramanlıklarla destanlaşmıştır.

Doğu cephesinde yaşanan katliamlara son vermek ve düşman işgalini bitirmek üzere halkımız ordumuzla yekvücut olup, işgalcileri ilçelerimizden söküp atmışlardır. İlçelerimizin kurtuluşunda destansı mücadeleler vermiş olan ecdadımız, kahramanlıklarıyla tarihin altın sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu toprakları bize emanet eden yüksek ruhlu şehit ve gazilerimizin tarihimizdeki bu iftihar tablosu, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın timsali ve gurur kaynağımızdır.

Vatan ve millet sevgisi, vatan ve millet uğrunda toprağa düşen kahramanlarımızı anlamakla pekişir ve anlam kazanır. Birlik ve beraberliğimiz, ecdadımızın vermiş olduğu o büyük mücadeleyi anmak, anlamak ve anlatmakla kuvvet bulur. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Kasım 1920 tarihinde Akyaka, Arpaçay ve Susuz ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü tekrar gururla kutluyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler