15 Temmuz’da Belediye Başkanının evine giden sanıklar yeniden yargılanıyor

15 Temmuz’da Belediye Başkanının evine giden sanıklar yeniden yargılanıyor

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ darbe girişimine ilişkin kararı dosyayı bozan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, yeniden yargılama yapılmasını istedi.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları ve dönemin Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı görevden el çektirmek için evine gittikleri iddia edilen 27 sanık yeniden hakim karşısına çıktı.

Biri sivil diğerleri askeri personel olan 27 sanıktan tutuklu sanıklar eski yüzbaşılar Sedat Kılınç, Samet Çolak, eski üsteğmenler Zafer Akar, Eray Çetin, eski teğmen Emre Koca tutuklu bulundukları cezaevlerinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden, tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ile sanık avukatları da Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katıldı.

3 yıldır neden tutuklu olduğunu bilmediğini iddia eden tutuklu sanıklardan eski yüzbaşı Sedat Kılınç tahliyesini isteyerek, “Ben örgüt üyesi değilim, takım bile tutmam. Toplantıya katıldım çünkü toplantının maksadını bilmiyordum kimse “sıkı yönetim” demedi. Ben 3 yıldır neden tutuklu yattığımı bilmiyorum. Emirleri mantıksız bulduğum için geri döndüm.” dedi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sıkıyönetim ilan etmiştir. Evlerinizdeyseniz sokaklara çıkmayın, sokaklardaysanız evinize gidiniz, camilerden yapılan anonslara itibar etmeyin” anonsu 15 Temmuz gecesi Kars Belediyesi Anons Merkezinden yapan tutuklu eski üsteğmen Zafer Akar ise, darbeci olmadığını ve beraat ile tahliyesini istedi.

Duruşmada tutuklu diğer sanıklar da tahliyelerini talep ederken, mahkeme heyeti ise tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddederek sanıkların ayrı ayrı tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler