15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız!

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız!

Kars Valiliği koordinasyonunda 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılı dolayısıyla bir dizi anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Tacettin DURMUŞ

Etkinlikler kapsamında 2016 yılının 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü sırasında demokrasi mücadelesi veren şehitler ve gaziler anılacak.

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da geçekleştirilecek olan anma etkinlikleri “TÜRKİYE GEÇİLMEZ" sloganı ile bir kez daha Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü hep bir ağızdan dünyaya haykırılacak.

Ayrıca “TÜRKİYE GEÇİLMEZ" sloganının “Milli İrade Geçilmez, Mavi Vatan Geçilmez, Siber Vatan Geçilmez, Milli Uzay Programı Geçilmez, Akıncı SİHA Geçilmez, Havalimanları Geçilmez, TBMM Geçilmez, Gazi Kars Geçilmez” olduğuna dikkat çekildi.

Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da 15 Temmuz 2021 Perşembe günü (yarın) yine meydanlarda olacaklarını belirterek, "15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü" kutlama programına tüm Kars halkını davet etti. Vali Öksüz, “15 Temmuz’un tıpkı İstiklal Harbimiz gibi milletimizin topyekûn kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır.” Dedi.

"15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü" programı şu şekilde icra edilecek:

Program Saat 10.00’da Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtında çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından Kars şehitliği ziyaret edilecek ve kabirlere karanfiller bırakılacak. 15 Temmuz hatıra ormanına ağaç dikimi yapıldıktan sonra program akışı şu şekilde devam edecek:

15 Temmuz resim sergisinin açılışı yapılacak. Sarıkamış ilçesinde ikamet eden 15 Temmuz gazisi protokol mensupları tarafından ziyaret edilecek. ‘Türkiye Geçilmez’ temalı bisiklet turu yapılacak. 15 Temmuz Demokrasi zaferi konulu konferans düzenlenecek. 18,30’da ‘Türkiye geçilmez’ araç korteji ve bayraklı sembolik yürüyüş Kars caddelerinde yapılacak.

Akşam 18.00’da Faikbey Caddesi üzerinde Eski Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenecek olan program ile devam edecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak programda Kuran-ı Kerim okunacak. Daha sonra da günün anlam ve önemini belirten sinevizyon gösterisi yapılacak. Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından program Milli Eğitim Müdürlüğün düzenlediği resim, şiir, hikaye okunması, ayrıca kazanan öğrencileri ödülleri verilecek. Aşıkların atışması, atletlerin 15 Temmuz koşusunun tamamladıktan sonra sancağı Kars Valisi Türker Öksüz’e sunacak. Daha sonrada 15 Temmuz’da yaşananlar konulu video gösterimi yapılacak. İlahi dinletisi, akabinde il Müftüsü Yusuf Eviş dua edecek. Kahramanlık türküleri söylenecek ve konser verilecek. Saatler 23.30’u gösterdiği sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması eş zamanlı olarak sinevizyona yansıtılacak. Saat 00.13’te ise yine eş zamanlı olarak tüm camilerde salalar okunacak.

Programında ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü demokrasi nöbeti tutacak.

Öte yandan Eski Emniyet Müdürlüğü binası önü başta olmak üzere Kars il merkezindeki bazı cadde ve sokaklar bayraklarla donatıldı.

15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(1).jpg15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(6).jpg15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(2).jpg15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(4).jpg15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(5).jpg15-temmuz’u-unutmayacagiz,-unutturmayacagiz!-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler