"4 milyon 680 bin çalışan emekli ikramiyeden faydalanabilecek”

"4 milyon 680 bin çalışan emekli ikramiyeden faydalanabilecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği Haliç Kongre Merkezi’ndeki İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni ve İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Öğretmenler Günü Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiye ile ilgili yapılan düzenleme kapsamında, ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emekliler dahil olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklinin de bu ödeme imkanından yararlanacağını belirtti. Erdoğan, önceki düzenlemeden yararlanamayan emeklilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla hükümetin harekete geçtiğini ifade etti.

Volkan GÜNGÖR

Cumhurbaşkanı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Kabine toplantımızda bakanlarımıza talimatı verdim. Hazırlıklarını tamamladılar. Gerekli kanun teklifini önümüzdeki hafta Meclis’e sunacağız. Böylece, 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

Yapılan düzenleme ile Türkiye genelindeki emeklilerin adil bir şekilde Cumhuriyet ikramiyesinden faydalanması hedeflenirken, bu kararın emekliler arasındaki memnuniyeti artırması bekleniyor.

Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda çalışan emeklilere ikramiye hakkında şunları söyledi:

– “Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

“İÇİMİZE SİNMEDİ”

– Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim.

“TEKLİFİ MECLİS’E SUNACAĞIZ”

– Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız. İlk düzenlenemeden yararlanamayan çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler