55 hane sakini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi!

55 hane sakini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi!

Yaklaşık 40 yıllık bakımsız binalarda oturan 55 hane sakini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek yardım istedi.

KARS HAKİMİYET

Kars merkez Halitpaşa Mahallesinde bulunan ve “Halitpaşa Polis Lojmanları” olarak bilinen 12 bina depremden zarar görmeleri kaçınılmaz olmalarına rağmen onlarca vatandaşın konakladığı bir site olarak ayakta kalmaya çalışıyor. Bakımsız ve metruk hale gelen binalarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, deprem riskinin yanı sıra ballyciler ve hırsızlarla mücadele ettiklerini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

1976 yılında ilk etabı tamamlanan ve 1985 yılında ikinci etapla sayıları 12’ye çıkarılan yaklaşık 40 yıllık binalar oturulamaz durumda. Birçoğunun kapı ve penceresinin olmadığı gibi yarısından fazlasında da boş olması nedeniyle ballyciler, evsizler ve hırsızların barındığı belirtiliyor. Yaşadıkları durumdan tedirgin olan vatandaşlar, yetkililere çağrı yaparak, hazırlanacak olan raporlar doğrultusunda binaların boşaltılmasını veya gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Seslerini duyurmak için bir araya gelen hale sakinleri basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler.

Asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını ve ev kiralarının yüksek olmasından dolayı evlerinden çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Burası yıllardır böyle ve yıkılmasını yerine evler yapılmasını istiyoruz. Çünkü boş olan bu metruk binalar fuhuşun, ballycilerin ve hırsızların mekanı haline geldi. Çocuklarımız evlerine giriş ve çıkışlarda korkar hale geldi. Bu binalar adeta bir hapishane olmuş, çünkü birinci katta ben oturuyorum 10 ev boş.” dediler.

13 yaşındaki çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade eden bir hane sakini ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız diğer ülkelerden yardıma muhtaç vatandaşları ülkemize getirdiniz, lütfen bize de bir destek verin. Dayanacak gücüm kalmadı. Metruk hale gelen binalarda rüzgar çıkınca, yağmur yağınca çocuğumu dışarıya çıkartıyorum. Çünkü binaya güvenemiyoruz. 17 yaşındaki çocuğumu da okul haricinde dışarıya çıkmasına izin vermiyorum, burası güvenli değil.” ifade etti.

Halitpaşa Mahalle Muhtarı Fermani Bay ise 12 adet binanın kullanılmaz hale olduğunu ancak hane sahiplerinin mecburiyetten bu binalarda ikamet ettiğini dile getirerek, “Kentte bulunan ve kullanılamaz hale getirilen metruk binalarda yıkımlar başladı. Bizim mahallede de yıkımların yapılmasını istiyoruz. Buradaki durumu tüm yetkililere bildirdik. Buradaki bir binada 10 daire var ancak 1 daire dolu geri kalanı boş. Buraya musallat olacak olan bir tinerci bu aileye zarar verirse bunun bedelini muhtar olarak ne ben ödeyebilirim, ne sayın valim, ne de sayın emniyet müdürüm ödeyebilir. Hepimiz bu durumda suç işliyoruz. Suçlu durumdayız. Çünkü vatandaşların canını koruyamıyoruz. Bu metruk binalara tinercisi giriyor, ballycisi giriyor, uyuşturucu kullananı giriyor, boş olduğu için elini kolunu sallayan herkes giriyor.” diye konuştu.

Ayrıca duvarlarında ve kolonlarında çatlakların oluştuğu boş kalan dairelerde kapıların, pencerelerin ve tuvaletlerin kırılarak talan edildiği, içerisin çöplük haline getirildiği gözlendi.

55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(1).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(2).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(3).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(4).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(5).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(6).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(7).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(8).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(9).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(10).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(11).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(12).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(13).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(14).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(15).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(16).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(17).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(18).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(19).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(20).jpg55-hane-sakini-cumhurbaskani-erdogan’a-seslendi!-(21).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler