65 bin öğrenci için zil çaldı

65 bin öğrenci için zil çaldı

Vali Türker Öksüz’ün çaldığı ilk zil ile birlikte, Kars İl Genelinde 65 bin öğrenci, sezon boyunca 591 okulda 4 bin 617 öğretmen tarafından eğitim almaya başladı.  Kaynak: 2019 - 2020 eğitim ve öğretim dönemi, tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da start aldı.

KARS HAVADİS

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ‘İlköğretim Haftası’ açılış ve kutlama töreni Yeni Şehir İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulun öğrencilerinden Defne Ercan’ın öğrenciler adına konuşarak duygularını dile getirdi. Ardından da okulun öğretmenlerinden Talip Erdem bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun da yaptığı konuşmada öğrenci öğretmen ve velilere seslenerek eğitim ve öğretimin öneminde değindi. Müdür Altun’un konuşmasından sonra okulun öğrencilerinden 2 / D sınıfından Esila Naz Koyuncu, 4 / B sınıfından Bilge Kaan Çubukçu ve Nisanur Mavzer şiirler okudu. Okulun öğrencilerinin sahnelediği Kafkas Halk Oyunları gösterisinin ardından Kars Valisi Türker Öksüz, ilk zili çalarak il genelinde yeni eğitim ve öğretim sezonunu açtı. Vali Öksüz yaptığı konuşmanın ardından beraberinde 14. Mkz. Piy. Tug. Kom. Özgür Nuhut, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile birlikte sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti.

VALİ ÖKSÜZ: “ÖĞRENCİLERİMİZİN HEYECANINA ORTAK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Vali Öksüz yaptığı konuşmada, öğretmenler, veliler ve geleceğimizin teminatı öğrencilere seslenerek, yeni bir eğitim-öğretim yılına başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu hep birlikte yaşamaktan, öğrencilerin heyecanına ortak olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etti.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, milli eğitim camisına, ilimize ve ülkemize hayırlı-uğurlu olmasını temenni ettiğini belirterek, bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesinin eğitimden geçmekte olduğunu söyledi.

Vali Öksüz konuşmasında; geleceğimizin teminatı ve güvencesi olan çocuklarımızın, eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddet ve kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu ve çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamında kendilerine, ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesinin en önemli amaçları olduğunun altını çizdi.

Valiliğin okullarımızda ve okul çevrelerinde kolluk birimlerimiz aracılığıyla her türlü güvenlik tedbirlerini alınmış olduğunu da belirten Öksüz: “Güvenli eğitim ve öğretim ortamını bozmaya yönelik hiçbir eyleme kesinlikle izin verilmeyecek, öğrencilerimizin uyuşturucu başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için azami hassasiyet gösterilecektir.

“EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”

Anlayışıyla eğitime büyük önem veriyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi fiziki koşullarda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirebilecekleri mekânların oluşturulması, bilişim teknolojilerinden öğrencilerimizin faydalanması doğrultusunda ilimizdeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde eğitim ve öğretimde kalitemizi, başarı düzeyimizi asla yeterli görmüyoruz. Mevcut durumu değiştirmek, eğitim ve öğretimdeki başarı düzeyimizi daha üst seviyelere çıkarmak için daha çok çalışarak yeni projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Eğitim sistemimizin temel taşı konumundaki siz sevgili öğretmenlerimizden beklentimiz, sadece öğreten ve sınav odaklı değil, daha geniş bir bakış açısıyla, öğrencilerimizi düşünen, sorgulayan, öğrendiklerini uygulayan, olay ve olguların arkasındaki temel mantığı kavrayabilecek bir şekilde yetiştirmenizdir.

Onların sanatta, edebiyatta, temel bilimlerde ve spordaki yeteneklerini ortaya çıkarmak, düşünce dünyalarına ulaşarak, ideallerine, hayallerine yürümelerine yardımcı olmak en önemli görevimiz olmalıdır. Ahlaklı, kişilikli, hoşgörülü, sevgi ve saygının gerçek anlamını kavramış, kısaca iyi insan yetiştirmeniz en büyük beklentimizdir. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkarak, onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden şüphemiz yoktur.

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız, bizim servet ve sermayemizdir. Onların öncelikle iyi insan olarak yetişmeleri, kendilerine, ailelerine, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı insanlar olmaları için gerektiğinde kendi özel hayatınızdan fedakârlık ederek her türlü çabayı göstereceğinize ve onları yarınlara en iyi şekilde hazırlayacağınıza inanıyoruz. Bu bağlamda; çocuklarımızın aydınlık yarınları için büyük önem arzeden okul-aile işbirliğine gereken önemi vereceğinize inanıyoruz.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

Yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmeniz dileğiyle duygularımı paylaşmak istiyorum. Siz, tarihi şan ve zaferlerle dolu, tarih boyunca dünyaya adaleti, hakkı, hoşgörüyü, sevgiyi, şefkati, merhameti haykırmış ve bu ilkelerle dünyaya umut ışığı olmuş bir milletin evlatlarısınız. Geleceğe umutla bakabilmek, ancak geçmişini iyi bilmekle mümkün olabilir. Bu milletin bağrından dünyaya yön veren nice ilim adamları, devlet adamları ve kahramanlar çıkmıştır.

Unutmamalısınız ki sizler sadece ilimizin, ülkemizin değil, tüm insanlığın ve tüm dünyanın umut kaynağısınız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancımız tamdır. Devlet olarak tüm gücümüzle sizlerin yayında olduğumuzu bilmenizi isterim. Şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal şehir ve ülkemizde milli ve manevi değerlerimizden kopmadan, okuyan, araştıran, sorgulayan, emek veren, sahip olduklarını paylaşan, teknolojik araçları en verimli şekilde kullanan konumunda olun. Ahlak ve erdem sahibi olmayı yürekten hedefleyin. Hayal edin, unutmayın! Hayallerin bittiği yerde hayat da bitmiş demektir.”dedi.

kars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(9).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(14).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(5).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(4).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(8).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(10).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(11).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(12).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(1).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(3).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(6).jpgkars’ta-65-bin-ogrenci-ders-basi-yapti-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler