7 Kasım Barajı, Sarıkamış’ın 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

7 Kasım Barajı, Sarıkamış’ın 30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak

Sarıkamış’ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 7 Kasım Barajında çalışmalar tüm hızla devam ediyor.

A. Erbil HÜRYURT

DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, baraj inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 46 olduğu belirtilerek, kondüvinin sol sahilinde 5 adet enjeksiyon imalatının tamamlanmış olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca inşaat işlerinde filtre kum, çakıl ve kaya dolgu işlemlerinin devam etmekte olduğu belirtildi.

7 Kasım Barajı, Kars’ın Sarıkamış ilçesinin yaklaşık 6 km kuzeybatısında Kızılçubuk Köyünün yaklaşık 1 km doğusunda Kızılçubuk Deresi üzerinde inşa ediliyor. Baraj temelden 42,50 metre yüksekliğinde, 178 metre kret uzunluğunda ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, 2 bin 208 kotlarında, 330 bin m3 gövde dolgu hacminde inşa ediliyor. Sarıkamış Yedi Kasım Barajında depolanacak yaklaşık 2,5 milyon m3 su ile Sarıkamış’ın 2050 yılına kadar ihtiyacı olacak içme ve kullanma suyu temin edilecek.”

sarikamis’in-30-yillik-su-ihtiyacini-karsilayacak-(3).jpgsarikamis’in-30-yillik-su-ihtiyacini-karsilayacak-(2).jpgsarikamis’in-30-yillik-su-ihtiyacini-karsilayacak-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler