950 metrelik ihracat treni Kars’tan hareket etti

950 metrelik ihracat treni Kars’tan hareket etti

30 Ekim 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı’nın Avrupa ile Asya arasında köprü olma özelliği devam ediyor.

KARS HAKİMİYET

Londra’dan Pekin’e kesintisiz demir yolu bağlantısının faaliyete geçmesiyle birlikte Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı üzerinden Türkiye ile Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki taşımacılıkta hat üzerinden bugüne kadar 583 bin ton yük taşındı.

Önceki gün İzmir ve İzmit’ten gelen 38 konteynerden oluşan 950 metrelik yük treni Kars’ta birleştirildi. İhracat malzemeleriyle dolu olan tren Kars Tren Garından hareket ederek Türkmenistan’a gönderildi.

Açıldığı ilk günden bu yana toplam 853 bin ton yük taşınan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı üzerinden Türkiye’den diğer ülkelere bu zamana kadar, inşaat malzemesi, gıda maddesi, temizlik ürünleri, otomotiv ürünleri, tarım ürünleri, yaş sebze ve meyve gönderildi. 

Diğer ülkelerden Türkiye’ye ise tahıl, metal-elektronik ürün ile yedek parça, çinko, gübre, bakır, kimyasal ürünler ve yem taşımacılığı yapıldı.

950-metrelik-ihracat-treni-kars’tan-hareket-etti-(2).jpg950-metrelik-ihracat-treni-kars’tan-hareket-etti-(4).jpg950-metrelik-ihracat-treni-kars’tan-hareket-etti-(1).jpg950-metrelik-ihracat-treni-kars’tan-hareket-etti-(5).jpg950-metrelik-ihracat-treni-kars’tan-hareket-etti-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler