Afet Farkındalık Tırı Kars’ta

Afet Farkındalık Tırı Kars’ta

AFAD Deprem Simülasyon Tırı, vatandaşlara gerçekçi bir deprem deneyimi yaşatarak farkındalık oluşturmak amacıyla Kars’a geldi.

Volkan KARABAĞ

İçişleri Bakanlığı, 2021 yılını Türkiye Afet Eğitim yılı ilan etti. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Deprem Simülasyon Tırı ile ülke çapında eğitimler veriyor.

Hükümet Konağı önünde konuşlandırılan AFAD Deprem Simülasyon Tırında, Kars İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sabri Yükselen tarafından vatandaşlara Türkiye’de daha önce yaşanan deprem felaketlerinin şiddetindeki sarsıntılarla gerçekçi bir deprem deneyimi yaşatılıyor. Görevliler tarafından daha sonra simülasyona katılan vatandaşlara broşür dağıtılıyor.

Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Ayğan Afet eğitim yılı kapsamında yapmış olduğumuz programlardan bir tanesi de ‘Afet Farkındalık Tırı’ idi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 5 gün süreyle ilimize gönderilen Afet Farkındalık Tırı Hükümet Konağı önünde konuşlandırıldı. Geniş kitlelere ulaşmak için tüm okullara ve vatandaşlara gerekli duyurular yaptık, burada simülasyon olarak belli şiddette depremi hissediyorsunuz. Deprem anında ne yapmanız gerektiği, sonrasında evinizi terk ederken dikkat etmemiz gerekenleri uzman personelimiz tarafından anlatılıyor. Afet Farkındalık Tırı, Pazartesi ve Çarşamba günü Hükümet Konağı önünde, Salı günü Kafkas Üniversitesi içinde, Perşembe günü Kağızman’da, Cuma günü ise Sarıkamış’ta olacak. Daha sonra Afet Farkındalık Tırı, Ağrı’ya gidecek. Deprem olduğunda ve olduktan sonra kayıplarımız çok büyük oluyor, farkındalık oluşturmanın en canlı örneklerinden bir tanesi simülasyon tırıdır. Çünkü burada uygulamayı, şiddeti görerek, hissederek neler olduğuna şahit oluyoruz. Bu anlamda tüm halkımızı Afet Farkındalık Tırı’na davet ediyoruz.” dedi.

afet-farkindalik-tiri-kars’ta-(1)-001.jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(2)-001.jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(3)-001.jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(4)-001.jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(5).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(6).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(7).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(8).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(9).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(10).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(11).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(12).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(13).jpgafet-farkindalik-tiri-kars’ta-(14).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler