AK Parti Genişletilmiş Kars İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Genişletilmiş Kars İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında divana Ali Karadeniz başkanlık etti.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Toplantıya 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı divan oluşturuldu. Divana Ali Karadeniz başkanlık etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Adem Çalkın, “Birkaç gün sonra idrak edeceğimiz ramazan ayımızın önce İslam alemine, Türkiye’mize, Kars’ımıza ve bizlere hayır getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Toplumsal dayanışma birlik beraberlik ve fedakarlık ruhuyla bezenmiş hoşgörülü affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihmal etmeyen, verdiği sözde duran, hayalcilikten uzak davranan, günü kurtarma, koltuğu koruma peşinde olmayan toplumun hiçbir ferdini ve hiçbir kurumunu kendi egosu için ya da süre gelen kısır döngü devranlarını devamı için feda etmeyen liderler ve yöneticiler olacaktır. Toplumsal dayanışma birlik beraberlik adına ortaya çıkan yada bunu sağlamakla sorumlu olan liderler ve yöneticiler sağlam karakterli halkı kucaklayan birlikte aynı mücadelenin içinde olan arkadaşlarını unutmayan, yol arkadaşlarına sırtını dönmeyen kimseler olmayı becerebilmeli, herkese aynı eşit davranan, hakkaniyetli ve adaletli olmalıdırlar.” dedi.

Geçmiş dönemlerde yapılan seçimler hakkında bilgi veren Başkan Çalkın, 31 Mart yerel seçimlerine de değinerek, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Cumhur İttifakı lehinde kendi adaylarını geri çekere MHP’yi desteklediğini ve MHP’nin oylarını arttırdığını söyledi.

Kars merkezi kaybettiklerini anımsatan Başkan Çalkın, Cumhur İttifakı kapsamında ilçelerde de sadece Susuz’u kaybettiğini, Kağızman ve Sarıkamış’ı Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin kazandığını kaydederek, “Ben ve teşkilatım ile sayın milletvekillerimiz 31 Mart’ta vicdanımızın gereği olan her şeyi yerine getirmişizdir. Buna rağmen bir il düşünün, bir teşkilat düşünün kendi ilinde belediyede MHP’ye çalışıyor, aynı ilde il genel meclisinde kendi partisine oy istiyor, daha 40 kilometre ötedeki başka bir ilçede kendi partisine oy istiyor, karşısında MHP var. Böyle bir teşkilat bu zorluklara rağmen bugün 5 belediye almışız ve yine 5 belediyenin yanında 21 olan il genel meclis sayısının da 12’sini AK Parti kazanarak İl Genel Meclis Başkanlığını da AK Parti almıştır. Kaybettiğimiz ilçelere baktığımızda eksik hizmetler mi var? Hayır. Sonuçta vatandaş şöyle değerlendirdi; “evet AK Parti ve MHP bir Cumhur İttifakı birlikteliği yapmıştır. Ha AK Parti’ye oyumuzu veririz, ha MHP’ye oyumuzu veririz” dediler. Nitekim Kağızman ve Sarıkamış’ta bu kapsamda öyle değerlendirdiler, orada da Cumhur İttifakı olarak bakarsanız sadece kaybedilmiş bir ilçe vardır oda Susuz ilçesidir. İlçelerin tamamı Cumhur İttifakı ile birlikte 5’ini AK Parti, 2’sini MHP, 1’ini de CHP almıştır.” diye konuştu.

Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısının yapılan iki seçimin muhasebesini yapma imkanı verdiğini söyleyerek, “Bu seçim süreçlerinde nelerle karşılaştık? Nasıl davrandık? Kim hakkını hukukunu gözetti? Kim bu mücadeleleri nefsine yenik düşüp beceremedi? Aslında hepimiz şöyle film şeridi gibi gördük. Tabi siyaset öncelikle ilkeli insanların yapması gereken bir şey. İnsanın kendi yaşamından, kendi hayatından bir takım ilkeleri, doğruları kendi kafasında dünya ile alakalı bir davası yoksa o adamdan hiçbir zaman, hiçbir işinde, gücünde uğraşında, dört başı mamur yapması beklenemez.” dedi.

AK Parti’nin bir dava partisi olduğunu dile getiren Kılıç, “AK Parti’nin iddiası nedir? Kendi yaşadığı coğrafyaya ve mümkünse dünyaya adaleti tescil eden, tecelli etmesine yardımcı olmaktır. Yani doğruyu yapmak ama yanlışı da söylemektir. Siz kendiniz doğru yapmazsanız, yanlışı da söyleyemezsiniz. Çünkü kendiniz yanlış şeyin içerisinde olduğunuz zaman yanlışı söyler misiniz? Tabi doğrunun tarifi çok farklı. Bakıyorsunuz insanlarla, çevreyle, ailesine bir sürü yanlış yapıyor, sonra tarif ettiriyorsunuz diyorsunuz ki; “Bu doğrunun bir tarifini yap” öyle bir tarif yapıyor ki kendini asla içinde bulmuyor. Yani doğrunun çok tarifi var. Herkes kendine göre yaptığı zaman doğruyu bulmak mümkün olmuyor. Ben bu süreçlerde biraz da siyaset bezen nasip eder, bazen etmez. Etmediği zaman niye etmiyorsun diye sana nasip etmeyeni sorgulama hakkı yok. Ben layığını yaptım mı, gereğini yaptım mı? Siyaset nedir? Siyaset karnımızı doyuran bir alan değil. Değil mi? Siyaset vicdanına, yaşadıkları topraklara, insana küçükte olsa bir katkıda bulunma arzusu içerisindeysen Mevla’m nasip ediyor, değilsen etmiyor tabi.” diye konuştu.

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da “Vatandaşı yanıltmaya çalışanlara, bu davaya zarar vermeye çalışanlara, dünyanın bütün mağdurlarının mazlumlarının hamisi, umudu Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yürüyüşüne engel olmak isteyenlere diyoruz ki; “Kusura bakmayın, düne kadar yanınızdaydık, düne kadar arkanızdaydık ama bugünden sonra yok artık.” Bugünden sonra onlar ne yaptıklarını bilip ona göre karşımıza gelsinler. Canını dişine takarak ilçelerde, ilde çalışan, Cumhurbaşkanımız emretti diye MHP adayının arkasında ev ev gezenlerin yerine kendilerini koymasınlar. Çünkü görüyoruz, kusura bakmasınlar onlar kendilerini iyi bilsinler en azından sorumluluk bizde olduğu sürece 4 yıldan fazla milletvekiliyiz. Yaklaşık 2,5 yıl daha MKYK üyesiyim. Sorumluluk bizde olduğu sürece kusura bakmasınlar yanımıza boşuna gelmesinler.” dedi.

Yapımı duracak denilen proje tam hız devam ediyor!

AK Parti Genişletilmiş Kars İl Danışma Meclisi toplantısının ardından Kars Milletvekilleri külliye inşaatını inceledi

Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde İstanbul yeni Havalimanı projesine ilave olarak yaptırttığı Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşası hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan külliyenin önümüzdeki yılsonuna doğru açılması bekleniyor.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı ve toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan Kars Sultan Alpaslan Külliyesi inşaatında 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın incelemede bulundu.

Kars Sultan Alpaslan Külliyesi Proje Müdürü Atıf Baştuğ tarafından karşılanan Arslan, Kılıç ve Çalkın çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baştuğ projenin kaba inşaatının yüzde 90’ını bu yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tamamlandığında Karslılara çok amaçlı olarak hizmet verecek olan Sultan Alparslan Külliyesi’nin altında yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark, Cami ve sosyal donatıların da bulunacağını söyleyen Baştuğ, Arslan’dan bölgede bulunan trafoların kaldırılması için talepte bulundu. Arslan talebi karşılamak için Kılıç ve Çalkın’la gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

İşçilerle de sohbet eden Arslan, Kılıç ve Çalkın hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bölgeden ayrıldı. 

ak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(1).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(4).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(3).jpgak-parti-genisletilmis-kars-il-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-(2).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(2).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(3).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(4).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(5).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(6).jpgyapimi-duracak-denilen-proje-tam-hiz-devam-ediyor!-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler