AK Parti Kars İl Kadın Kolları Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ziyaret gerçekleştirdi.

Cem DAŞDELEN

Başkan Sara, Kars’ta görev yapan gazeteciler nezdinde Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kars İl Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret ederek 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.
Başkan Sara, gazetecilerin çok zor koşullar altında halka haber ulaştırmak için gayret gösterdiklerini belirterek, “Yağmur, çamur, kar, soğuk demeden çok kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Gazetecilik onurlu ve çok anlamlı sorumluluklar taşıyan bir meslek. Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren basın mensuplarımızın, basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık, başarılar ve saygı, sevgilerimi sunarım” dedi.
KKDGC ve KGK İl Başkanı Ercüment Daşdelen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte görev yapan gazeteciler adına Başkan Zelal Sara’ya teşekkür etti.
Başkan Daşdelen, “Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Aydınlık yarınlara ulaşmak istiyorsak basının sorunlarını el birliği ile çözümlemeliyiz. Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır” dedi.
Yazılı ve görsel basının ne kadar etkili bir iletişim aracı olduğunun 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde bir kez daha görüldüğüne dikkati çeken Daşdelen, şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet ettiği duyurusu gazetecilerimiz aracılığı ile halkımıza ulaştı. Bu çağrı ile bir anda milyonlar sokağa çıktı. Basın kuruluşları ve gazeteciler darbe girişiminin bastırılmasında büyük bir rol oynamışlardır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızın çözümlenmesini istiyoruz. Çünkü sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, demokrasimizin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.”
Ziyarette AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanı Zelal Sara ile birlikte AK Parti Kars İl Kadın Kolları Sosyal İşler Birim Başkanı Belgin Barbaros Güler, AK Parti Kars İl Kadın Kolları Halkla İlişkiler Birim Başkanı Sema Aydın eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler