AK Parti kongresinden Azerbaycan’a destek!

AK Parti kongresinden Azerbaycan’a destek!

AK Parti Kars İl Başkanlığının 7. olağan kongresinde, yaklaşık 30 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edilmiş Karabağ topraklarını geri alma mücadelesi veren Azerbaycan’a destek mesajları verildi.

Tacettin DURMUŞ

Kongrede, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ile yeniden il başkanı seçilen Adem Çalkın, konuşmalarında Azerbaycan’ın yanında olduklarını dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans sistemiyle online olarak bağlandığı kongrede, işgal edilmiş topraklarını geri alma mücadelesinde Azerbaycan’ın yalnız olmadığı vurgulandı.

Yeniden seçilerek güven tazeleyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın konuşmasında, Karabağ’ın yeniden özgürlüğüne kavuştuğuna işaret ederek, “Yeryüzünün zalimleri emperyalist ve siyonistlerden sınırsız şekilde beslenen ve desteklenen zalim ‘Ermenistan’a, şımarıklığının ve zulmünün bedelini Allah’ımızın yardımı ve Türkiye’mizin desteğiyle kardeş Azerbaycan tarafından hezimete uğratılarak bedeli ödettirilmiştir. Karabağ özgürlüğüne kavuşturulmuştur elhamdülillah. Gazi Kars’ımızdan tüm Azerbaycan’daki kardeşlerimize selam olsun, gazamız mübarek olsun!”dedi.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, “Bugün ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da Azerbaycan’daki kardeşlerimizin büyük başarısından kaynaklı büyük bir coşku var. Bilindiği gibi Türkiye’de Azerbaycanlı vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı illerin başında birlikte yaşadığımız, dünyaya aynı gözle baktığımız, ülkemizin bütün birikimlerini birlikte sahiplendiğimiz Kars ve Iğdır gelir. Bu nedenle Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını Ermenistan’dan geri alma mücadelesinde başından beri bütün ülkemiz insanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri aynı coşkuyla devam ediyor. Şükürler olsun ki; saldırgan olan, işgalci olan Ermenistan gerekli dersi aldı. Bizzat güçlenen, kudretlenen, dünyada artık saygın bir devlet olan Azerbaycan kendi topraklarını onların elinden alıp azad etti.” Diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının bulunduğu maske ile kısa bir konuşma yapan 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, “Karabağ’ı işgalden kurtaran Azerbaycan’lı dostlarımızı ve kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu kutlu yolda dünyaya kafa tutan ‘Biz bir millet iki devlet’ diyerek kardeş Azerbaycan ile omuz omuza yürüyen Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’e saygılarımızı ve minnetlerimizi arz ediyoruz. Rabbim onlardan da sizlerden de, milletimizden de razı olsun.” Şeklinde ifadeler kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler