Alibeyoğlu: “Hassas davran #evindekal Kars”

Alibeyoğlu: “Hassas davran #evindekal Kars”

Başkan Alibeyoğlu; Tüm dünya ile birlikte, Türkiye’de de mücadele edilen korona virüsü (COVID-19) salgınına karşı başlatılan “#evindekal” çağrısına ilimiz vatandaşlarının da azami derecede hassasiyet göstermesi konusunda uyarıda bulundu.

KARS HAKİMİYET

Kars Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu; “Vatandaşlarımızın birçoğu evinden dışarı çıkmamayı sosyal çevresini kısıtlamayı kendi sağlığı ve sevdiklerinin sağlığı için hayatının merkezine koysa da az da olsa bir kesim durumu biraz daha az ciddiye alıyor diyebiliriz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve evinden çıkmamaya davet ediyorum. Azami derecede hassasiyet gerektiren bu günlerde herkes özverili davranır, elinden geleni en üst düzeyde yaparsa sorunu daha hızlı bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum.” dedi.

ZARURİ İHTİYAÇLARIMIZ DIŞINDA DIŞARI ÇIKMAYALIM

Başkan Alibeyoğlu açıklamasının devamında; “vatandaşlarımıza çağrımızdır, dünyada küresel krize dönüşen salgın maalesef ülkemizde de gün geçtikçe hızlıca yayılmaktadır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığının korona virüsüne karşı başlatmış olduğu önlemlere ek olarak sosyal medyada yayılan ‘evinde kal’ çağrısına Kars halkı olarak daha hassas olmanızı bekliyoruz. Bu salgının ilimizde etkisini göstermemesi adına özellikle yaşlı vatandaşlarımızın ve tüm halkımızın zaruri ihtiyaçları olmadığı sürece evinde kal çağrılarına uymalarını rica ediyoruz. Önce kendi sağlımız sonra sevdiklerimizin sağlığı için evimizde kalmalıyız.” dedi.

PANİK YAPMAYIN STOKLARIMIZ YETERLİ

"Türkiye'nin an itibarıyla hem bitkisel hem de hayvansal üretimde kendine yeterliliği üst seviyededir. Özetle söyleyecek olursak, bitkisel üretimde un başta olmak üzere ekmek, makarna, bulgur, nohut, pirinç gibi ürünlerde kendine yeterliliği de mevcuttur ve stokları da tüm ihtiyaçları karşılamak üzere müsaittir. Hayvansal ürünlere geldiğimizde ise kırmızı et başta olmak üzere süt, yumurta, tavuk, hindi ve balık gibi ürünlerde de stoklar yeterlidir."

"GÜNLÜK VE HAFTALIK İHTİYAÇLARI GİDERİN"

Türkiye'de şu anda sınırların kapalı olmasından dolayı ihracata verilmek üzere üretilen ürünlerin de iç piyasada kaldığına işaret eden Alibeyoğlu, tüm bu gelişmeler değerlendirildiğinde ortada korkulacak bir durumun olmadığını dile getirdi.

Alibeyoğlu, Türkiye'nin 140'a yakın ülkeye un ihracatı, 101 ülkeye süt ürünleri ihracatı, 50-55 ülkeye de tavuk, yumurta ve hindi gibi ürünlerin ihracatını gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Adeta dünyanın her yerine gıda gönderen bir ülkede gıda kıtlığından söz edilmemesi gerekir. Tüketicilerimize günlük ihtiyaçları ya da haftalık ihtiyaçlarını temin için marketlere gitmelerini önemle tavsiye ediyoruz. Bu yaklaşım, panik havasının dağılması, günlük yaşantımızın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi anlamında önem taşımaktadır." dedi.

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YEREL MARKETLERİMİZ SEFERBER OLDU

Başkan Alibeyoğlu salgının yayılmasını önlemek amacıyla vatandaşların evde kalmalarını sağlayabilmek adına Kars Valiliği ile koordineli olarak çalıştıklarını dile getirdi ve “#Evindekal” çağrısına her türlü destek olacaklarını ve katkı sunacaklarını dile getirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Alibeyoğlu; “Kars Valiliği ve Odamız ortak çalışma yürüterek yerel esnafı da işin içinde katarak Kars genelinde “#Evindekal” kampanyasına destek olunmuştur. Bu kapsamda yerel market olarak faaliyetlerini yürüten tüm esnaflarımızın, vatandaşlarımıza evlerinde hizmet verebilir hale getirilmeleri teşvik edilmiş ve sağlanmıştır. Bu kapsamda vatandaşlarımız dışarıya çıkmadan telefonla arayarak veya whatsapp hattı üzerinden yerel esnaflardan siparişlerini verebilecekler ve sağlıklarını koruyabilecekler. Toplumumuzun sağlığı için bunun son derece önemli olduğuna inanmaktayız. Bu kapsamda tüm vatandaşlarımıza “#Evindekal” diyoruz.” Sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler