Altıntaş, sektörün sorunlarını yerinde tespit ediyor

Altıntaş, sektörün sorunlarını yerinde tespit ediyor

Kars Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş; Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumundan (TKDK) yüzde 50 hibe desteği ile süt ve süt ürünleri işletme tesisini ziyaret etti.

Tacettin DURMUŞ

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir işletme tesisini ziyaret eden İl Müdürü İbrahim Altıntaş, işletme hakkında bilgi aldı. Ziyarette ilimizin süt ve süt ürünleri ile ilgili bilgi alan Altıntaş, sorunları hep birlikte çözeceklerini söyledi.

Bilindiği gibi Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumundan (TKDK) ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da ilgili sektörlere desteklerini sürdürüyor.

Bazı sektörlerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen sektörler arasında, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar geliyor. Kars’ta da destek verilen sektörler arasında süt üreten tarımsal işletmeler, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, yumurta üreten tarımsal işletmeler geliyor.

TKDK tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar da devam ediyor. Bu sektörler ise süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ile pazarlanması olarak sıralanıyor. 

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirme destekleri de veren Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasının yanı sıra arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji yatırımları yapan işletmelere de desteklerini sürdürüyor.

altintas;--sektorun-sorunlarini-yerinde-tespit-ediyor-(2).jpgaltintas;--sektorun-sorunlarini-yerinde-tespit-ediyor-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler