Ankara’da, Kars Ardahan Iğdır rüzgarı esecek

Ankara’da, Kars Ardahan Iğdır rüzgarı esecek

Ankara’da, “Güneşin ilk doğduğu topraklar” sloganı ile yarın Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinin 6’ncısı düzenlenecek. 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde 3 ilin rüzgarı esecek.

Volkan KARABAĞ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım'ın öncülüğünde 24-27 Kasım tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezindeki Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşecek olan tanıtım günlerinde yöresel ürünler tanıtılacak, yörenin sanatçıları, ozanları, yazarlar ve ses sanatçıları yer alacak.

KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, destek ve katkılarından dolayı Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ile belediye başkanlarına, STK Başkanlarına teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, “Bölgemizin özelliklerini ve güzelliklerini, bölgemizdeki ticari imkanların anlatılması ve bununla ilgili lobilerin yapılması Kars Ardahan Iğdır’ın inanç, kış, yayla ve yaz turizmini, bölgedeki tarihi hem kendi hemşerilerimize hem de Ankara’da ve Türkiye’de yaşayan tüm hemşeri gruplarına anlatma ve gösterme imkanı bulacağımız bu tanıtım günlerinde bunların hepsini bir arada insanlarımıza sunuyoruz. Burada bölgedeki esnafımızın bölgede imal ettiği kaşar, bal, çeçil, kaz, gravyer başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtılması, ikramı ve satışının yapılacağı bir fuar ve tanıtım organizasyonudur. Kafkaslara açılan kapımız serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yiğitleri olan, sınırı bekleyen bizler her zaman hem illerimiz hem de Türkiye’nin birliği ve beraberliği için üstümüze düşen ne varsa gövdemizi ortaya koymaya hazırız. Halk oyunları ekiplerimiz, Kafkas oyunları, halayımız davul- zurnamız, barımız hepsinin sergileneceği, kaşar dönerin ikram edileceği, kaz güzellik yarışmasının yapılacağı, sürpriz çekilişlerin yapılacağı ve Sarıkamış Şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için mevlid okutulması, Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile ilgili bir sunum yapılacağı etkinliklerimiz olacaktır. Doya doya bir Kars Ardahan Iğdır rüzgarı 4 gün boyunca Ankara’da esecek.” dedi.

KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, yarın başlayacak ve 27 Kasım tarihlerine kadar devam edecek Atatürk Kültür Merkezindeki Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşecek olan tanıtım günlerine Ankara'da olan herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine katılmak isteyen esnaf ve STK’lar Serdar Akat ile irtibata geçebilirler. Tel: 0555 808 84 76

ankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-1.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-2.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-3.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-4.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-5.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-6.jpgankarada-kars-ardahan-igdir-ruzgari-esecek-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler