Anli, “Bu ırkçı katliamın hukuki gereği yapılmalıdır”

Anli, “Bu ırkçı katliamın hukuki gereği yapılmalıdır”

HDP Kars İl Başkanlığı, dün Konya’da Karslı bir aileye karşı yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak basın açıklaması düzenledi.

Tacettin DURMUŞ

Basın açıklamasında konuşan HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Kars’ın merkeze bağlı Güdeli Köyünden olan Dedeoğlu ailesine karşı gerçekleştirilen kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin, eli kanlı faşist ve ırkçı güruhlar tarafından evleri ateşe verilerek hunharca katledildiklerini söyledi.

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, açıklamasında günlerdir HDP’ye dönük geliştirilen ırkçı dalganın sonucu yaşanan bu katliamın hukuki gereğinin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Anli açıklamasında ayrıca; “Kars'ta Konya'ya göç eden yoksul bir Kürt ailemiz, 12 Mayıs 2021 tarihinde Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde daha önce linçe uğrayan aile fertleri, dün maalesef eli kanlı faşist ve ırkçı güruhlar tarafından evleri ateşe verilerek hunharca katledildi.

Aynı kişiler tarafından defalarca tehdit edilmelerine rağmen hiç bir güvenlik önlemleri alınmadı. Kürtlere yönelik düşmanlaştırıcı politikaları bu katliama zemin hazırlamıştır. Günlerdir HDP’ye dönük geliştirilen ırkçı dalganın sonucu yaşanan bu katliamın hukuki gereği yapılmalıdır.

Partimizi ve Kürt halkını toplumsal, hukuki ve siyasi olarak etkisiz kılamayanlar, katliam, nefret söylemi, linç girişimleri ve ırkçılığı devreye sokarak sonuç almaya çalışmaktadır. Deniz Poyraz’ı katleden katiller dün kirli yüzlerini Konya’da bir kez daha ortaya çıkardılar.

Biz her zaman söyledik, nefret dili halkları bir birine düşmanlaştırır, nefret dili ölüm ve zulme sebep olur.

Biz Kars'ta Türkiye’nin bütün vicdanlı, ahlaklı, merhametli halklarına sesleniyoruz.

Yaşam haklarımız ve çocuklarımıza bırakılacak bütün güzellikler bir bir yok ediliyor.

Direnenlere yaşam hakkı verilmiyor. Biz bu hastalıklı ruhlara fırsat vermeyeceğiz. 

Halklarımızı bir birine düşman etmesine asla izin vermeyeceğiz.

Bu halkları her daim huzur, sevgi, saygı, kardeşçe, eşit ve özgür ortak bir yaşama kavuşturmak için mücadelemiz devam edecektir.

Bizler, Türkiye’nin bütün halkların umuduyuz. Bu umudu yeşertmeye devam edeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler