ARAS EDAŞ görevlileri yaşadıkları bıçaklı saldırıyı anlattılar

ARAS EDAŞ görevlileri yaşadıkları bıçaklı saldırıyı anlattılar

ARAS EDAŞ Kesme-Bağlama Görevlisi Doğukan Koçkeser, ARAS EDAŞ Kesme-Bağlama ve Kaçak-Kontrol Görevlisi Uğur Beytut gazetecilere yaşadıkları bıçaklı saldırı olayını anlattılar.

Volkan KARABAĞ

Edinilen bilgilere göre; ARAS EDAŞ görevlileri Kars merkezde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Toplu Konutları'nda elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilen aboneliği T.K. isimli şahsın üzerine eve kontrole gitti. Ekipler T.K.’nın kaçak elektrik kullandığını tespit ederek tekrar elektriklerini kesti.  Evde bulunan A.K. oğlu G.K. ile ARAS EDAŞ görevlilerini darp ederek bıçakla yaraladı.

Olayla ilgili polis soruşturma başlatırken, olayı yaşayan ARAS EDAŞ Kesme-Bağlama Görevlisi Doğukan Koçkeser, ARAS EDAŞ Kesme-Bağlama ve Kaçak-Kontrol Görevlisi Uğur Beytut gazetecilere yaşadıkları bıçaklı saldırı olayını anlattılar.

Bir polis tarafından olayın bu kadar ucuz atlatıldığını dile getiren Koçkeser ve Beytut, “Yeşilkart TOKİ Konutları olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma Vakfı Toplu Konutları'nda T.K. abonesinin sayacını kontrol etmek için gittik. 2 faturası bulunan abonenin elektrikleri kesilmişti, kendisi tarafından yeniden bağlanmış mı? diye kontrole gittik. Kontrole gittiğimizde elektrikleri kesik olan abonenin kendisi bağlamıştı. Biz tekrar kestik. Elektrikleri kesilen abonenin yakınları A.K. ve G.K. bize hakaret ederek evlerinden çıkarak bize doğru geldi. Bize ‘Kesemezsiniz’ diyerek küfürler etmeye başladı. A.K. oğlu G.K. ile birlikte elinde bıçakla bize saldırmaya başladı. G.K. benim üzerime gelirken arkadaşlar baba A.K.’yı tuttu. Baba A.K. elindeki bıçağı bize doğru savurmaya başladı. Vücuduma doğru sallanan bıçaktan ben kaçındım ama kollarım açıkta kaldı ve kollarımdan yaralandım. Sonra adama durması için yalvarsak da adam dinlemedi kafaya koymuştu bir kere bize zarar verecekti. Olay anında bölgede bulunan bir polis vardı, Allah ondan razı olsun o devreye girdi ve onun sayesinde sakinleşti.” dediler.

Tartışmanın yaklaşık yarım saat sürdüğünü ifade eden Koçkeser ve Beytut, “Tartışma ilk olarak binanın elektrik sayaçlarının bulunduğu bodrum katında başladı daha sonra dışarıda devam etti. Biz dışarı çıkmasak bodrumda olsak belki o adam bizi orada öldürürdü.” İfadesini kullandılar.

2 faturasından dolayı kesilen abonenin kontrol amacıyla bölgeye gittiklerini dile getiren Koçkeser ve Beytut, “Abonenin zaten kesilen bir elektriği yeniden bağladıkları için can güvenlikleri de tehlike altında. Biz kesilen aboneleri ara ara kontrol ediyoruz ki vatandaşın kendisi bağlarken yanlışlıkla elektrik akımına kapılıp zarar görmesin.” diye konuştular.

Zaman zaman bu tür olaylar yaşadıklarını ancak bu kadar büyük bir olay yaşamadıklarını da belirten Koçkeser ve Beytut, genellikle küfür ve hakaret işittiklerini, ekmek parası için ve bir kurumu temsil ettikleri için sessiz kaldıklarını söylediler.

Bu tür vakalara giderken her şeyi göze alarak gittiklerini kaydeden Koçkeser ve Beytut, “Biz işimizi zaten biliyoruz. Kimse elektriklerinin kesilmesini anlayışla karşılamaz ama anlayışla karşılayan insanlarımız da var.” dediler.

Kolundaki kesikleri gösteren Doğukan Koçkerser, bir kolunda 4 dikiş olduğunu diğer kolunda ise sadece kesik olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4-5 yıldır bu mesleği yaptıklarını kaydeden Koçkeser ve Beytut, vatandaşlardan anlayış beklediklerini, ekmek parası için bu işi yaptıklarını, kimsenin keyfiyetten gelip elektrikleri kesmek istemeyeceklerini ve vatandaşların da lütfen kullanmış oldukları elektriklerin faturalarını yatırmalarını istediler.

aras-edas-gorevlileri-yasadiklari-bicakli-saldiriyi-anlattilar-(4).jpgaras-edas-gorevlileri-yasadiklari-bicakli-saldiriyi-anlattilar-(2).jpgaras-edas-gorevlileri-yasadiklari-bicakli-saldiriyi-anlattilar-(3).jpgaras-edas-gorevlileri-yasadiklari-bicakli-saldiriyi-anlattilar-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler