Arslan “454 kilometre köy yolunu sıcak asfalta kavuşturduk”

Arslan “454 kilometre köy yolunu sıcak asfalta kavuşturduk”

65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, devam eden köy yollarında incelemelerde bulunmasının ardından açılamada bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Arslan açıklamasında, 50 kilometresi il ve ilçe merkezlerinde olmak üzere toplamda 504 kilometre yolu, sıcak asfaltla buluşturduklarını açıkladı.

Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ile birlikte yollarda inceleme yapan Arslan, toplamda 233 köye sıcak asfalt yaptıklarını söyledi.

Arslan açıklamasında, 2011 yılında Yunus Kılıç ile birlikte Kars milletvekili olarak görev yapmaya başladıklarında, köy yollarının artık satıh kaplama yerine sıcak asfalt olmasına karar verdiklerini hatırlattı. Arslan, o günden bugüne 233 köye 454 kilometre, il ve ilçe merkezlerine de 50 kilometre olmak üzere toplamda 504 kilometre uzunluğunda sıcak asfaltın vatandaşların yaşamını kolaylaştırdığını ifade etti.

Sıcak asfalt yapılan köylerin Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ağına alındığını da hatırlatan Arslan, Bölge Müdürlüğünün Kars’ta kurulmasının da önemine değindi.

Şu anda çalışmaların devam ettiği Esenkent - Digor- Ani Karayolu ile Bozkale - Tuygun Karayolların sıcak asfalta kavuştuğunu söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Digor - Esenkent yolu ile birlikte karayolları ağına aldığımız ve köylerimizin yararlanacağı yol uzunluğu ise 115 kilometredir. Bu yolun 43 kilometresi bitmiş durumdadır. 73 kilometresini inşallah Ekim ayı içerisindeki çizgilerini de çizerek bitirmiş olacağız. Bu yollar 41 köye hizmet edecek. Yani 233 köyümüzün hizmet aldığı 454 kilometre yolu asfalt hale getiriyoruz. En son Ekim ayında bu yol da bitmiş olacak. Bundan dolayı da çok çok memnunuz. Köylümüz bu hizmetleri ziyadesiyle hak ediyor. Köylümüz ekimini ve biçimini daha kolay yapabilecek. Yani köylümüzün hayatı kolaylaşıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayrıca karayolları marifetiyle il merkezi ve ilçelerde de 50 kilometre sıcak asfalt yol yaptık. Üst üste koyarsanız toplamda 504 kilometre sıcak asfalt yol yapmışız. Tek cümleyle Allah bereket versin, hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler