Arslan, 500 yataklı bölge hastanesinin projesi hazırlanıyor

Arslan, 500 yataklı bölge hastanesinin projesi hazırlanıyor

65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ta 500 yataklı bölge hastanesi projesinin hazırlandığını bir kez daha açıkladı.

KARS HAVADİS

Arslan, partisinin düzenlediği genişletilmiş danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, bölge hastanesinin Şeker Fabrikası civarında 107 dönüm alan üzerinde yapılacağını açıkladı.

Kars il genelinde mevcut hastanelerdeki olumsuzluklardan anında haberdar oldukları ve çözüm ürettiklerini ve belirten Ahmet Arslan: “Zaman zaman duyuyoruz. Birileri ‘şu proje durdu, bu proje yarım kaldı veya şu proje aksadı’ diyor. Ama bilinmelidir ki; her projenin belli süreçleri vardır. ‘Harakani Devlet Hastanesini yapacağız’ dediğimizde, ‘Yok canım nasıl yapacaklar’ dediler. ‘Üniversiteye hastane yapacağız’ dediğimizde de aynı şeyi söylediler. Her iki hastanemiz de kaliteli ve nitelikli sağlık hizmet verilmektedir. Sizlere bölge hastanesin yapılacağının sözünü vermiştik. Süreçlerini başlattık, Şeker Fabrikasının bir bölüm arazisini de satın alarak o civarında 107 dönüm yer belirlerdik. Ve bölge hastanesinin projesi hazırlanıyor.” Dedi.

HASTANELERİMİZDE DOKTOR EKSİĞİ KALMADI

Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde toplamda 300 doktorun görev yaptığını da belirten Arlan, her iki hastanede doktor eksiğinin kalmadığını vurguladı.

Son günlerde Kars’ta 142 doktorun görevlendirildiğini belirten Kars Milletvekili Ahmet Arslan: “Bir doktorun tayini çıkıyor veya izne ayrılıyor, bir hafta sonra başka bir doktor geliyor. Ama bazıları kıyameti koparıyor. Her iki hastanemizi üst üstte koyduğunuzda hali hazırda toplam 300 doktor görev yapıyor. Arada sırada bir iki doktor eksik olabilir ama İl Başkanımızın da, Yunus Hocamızın da ve benimde Kars’taki her şeyden olduğu gibi her iki hastanede ki durumun her aşamasından da anında haberimiz oluyor. Bizlerin ildeki ve ilçelerdeki tüm hastanelerimizin doktorsuz kalmaması için olağanüstü gayretlerimiz var. Tayin döneminde 142 doktor geldi. Şu anda 3 branşta doktor eksiğimiz var. Bu braşlardaki doktor eksiğimizi gidermek için biri de cildiye olmak üzere, başka şehirlerden 3 doktor görevlendirildi.” Şeklinde açıklamada bulundu.

a771da56-ea58-4f37-863d-930ea938ab1b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler