Arslan ve Kılıç: “Kars Şehir Hastanesi yakın takibimizde”

Arslan ve Kılıç: “Kars Şehir Hastanesi yakın takibimizde”

Arslan ve Kılıç, “Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, 500 Yataklı Kars Bölge Hastanesinin yapımının en kısa sürede ihale edilmesini talep ettik.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, uzun zamandır yakın takiplerinde olan Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşinin ihalesi ile Kars ve ilçelerinin beklentilerini ve ihtiyaçlarını dile getirmek üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ettiklerini bildirdiler. 

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada;

“Hemşehrilerimizin de malumu olduğu üzere, AK Parti Hükümetleri olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Kars merkezde eski ve depreme dayanıklı olmayan hastanelerin yerine yenisi yapılıp, eski hastaneler yıkılmıştır. Hastanelerin alanları hemşehrilerimizin nefes alacağı yeşil alanlar yani millet bahçeleri haline getirilmiştir.

Kars merkezde; 

• Yoğun bakım dâhil 327 nitelikli yatağa (banyo ve tuvaleti olan en fazla iki yataklı oda)  sahip Harakani Devlet Hastanesi yapılarak hizmete sunulmuştur.

• Kafkas üniversitesinde yoğun bakım dâhil 295 nitelikli yatağa sahip eğitim ve araştırma hastanesi hizmete sunulmuş; böylece tıp fakültesi öğrencilerimiz Erzurum yerine Kars’ta eğitim görebilir hale gelmiş, hemşehrilerimiz üniversite hastanesinden sağlık hizmeti almaya başlamıştır.

• Kafkas Üniversitesi Hastanesi büyütme amaçlı olarak 50 yataklı ek bina inşaatı da devam etmektedir.

• Yusufpaşa Mahallesinde Aile Sağlık Merkezi (ASM), Toplum Sağlık Merkezi (TSM) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonundan oluşan merkez hizmete sunulmuştur.

• Yenişehir Mahallesinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete sunulmuştur.

Sarıkamış ilçemizde;

• Yoğun bakım dâhil 55 nitelikli yatağa sahip yeni hastane hizmete sunulmuştur.

• Yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete sunulmuştur. 

• Yeni İlçe sağlık müdürlüğü binası, aile sağlık merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonundan oluşacak merkez, yatırım programına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir.

Kağızman ilçemizde;

• Yoğun bakım dâhil 100 nitelikli yatağa sahip yeni hastane hizmete sunulmuştur. 

• Yeni ilçe sağlık müdürlüğü binası, aile sağlık merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonundan oluşan merkez hizmete sunulmuştur.

Diğer ilçelerimizde yapılan çalışmalar;

• Selim ilçemizde 15 yatak kapasiteli hastane,

• Digor ilçelerimizde 10 yatak kapasiteli yeni hastane,

• Akyaka ilçemizde 10 yatak kapasiteli hastane,

• Arpaçay ilçemizde 10 yatak kapasiteli hastane yapılarak hizmete sunulmuştur.

• Arpaçay ilçemizde Aile Sağlık Merkezi ve Toplum Sağlık Merkezi yatırım programına alınmış olup, süreçler devam etmektedir. 

• Susuz ilçemizde 15 yatak kapasiteli yeni hastane yatırım programına alınmış olup, süreçler devam etmektedir.

Bütün bunların yanı sıra bölgesel olarak sağlık hizmeti vereceğimiz ve ilimize sağlık turizmi yoluyla katma değer oluşturacak 500 yataklı Kars Bölge Hastanesi planlanmış ve yatırım programına alınmış, yapımına ilişkin 24 Aralık 2021 ve 28 Mart 2022 tarihlerinde yapılan ihaleler uygun teklif çıkmaması nedeniyle iptal edilmiştir.

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek, 500 Yataklı Kars Bölge Hastanesinin yapımının en kısa sürede ihale edilmesini talep ettik. Sayın Bakanımız “Kars Milletvekilleri olarak projeyi ne kadar önemsediğinizi ve takip ettiğinizi biliyorum. Yaklaşık maliyet güncellemesi çalışmalarına devam ediyoruz, en kısa süre de yapım ihalesini gerçekleştirip, Kars’ta sizlerle birlikte hastanenin temelini atıp, bir an önce bitirip Kars’lı hemşehrilerimizin ve bölge halkının hizmetine sunacağız”  dediler.

Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, yakın ilgilerinden dolayı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya ve ekibine Kars halkı adına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

7982919d-c969-4337-9a80-9e1822057423.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler