Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bayram 100 yaşında

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bayram 100 yaşında

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 100. yılında tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Kars Valiliği önünde düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşuna bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde iki öğrenci tarafından şanlı bayrağımız göndere çekildi. 

Devam eden kutlama etkinliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat günün anlam ve önemini belirten konuşmasında gençliğe hitap ederek, bugün büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 100 Yıldönümü olduğunu söyledi.

Cumhuriyetimizin emanetçisinin gençler olduğunu da söyleyen Müdür Polat: “Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde Türk milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluşturmuştur. Milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı Samsun’a çıkan iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Büyük Önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar; Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir.

Dünyaya açık, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda rekabet gücüne sahip gençlerimiz gelişme ve kalkınma çabalarına büyük katkı sağlayarak, demokrasi ve özgürlük standardımızı geliştirecektir. Millet olarak nereden gelip nereye gittiğimiz konusunda kafalardaki berraklık, kökeni geçmişe dayanan sorunlar karşısındaki milli tutum, geleceğin Türkiye’sine ben nasıl katkı sağlarım kaygısı ve ecdadımızın hürmetle yad edilmesi gençlerimizin başlıca sorumlulukları arasındadır.

Onların yüzlerindeki ışık ve gözlerindeki pırıltıda her yıl daha da güçlenen Türkiye’nin aydınlık geleceğini görüyor ve gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte var olabilirler. Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, 19 Mayıs coşkusunun, gururunun hiç eksilmemesi ve nice 19 Mayıs’lara taşınması dileklerimle başta Mustafa Kemal Atatürk’ü Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”dedi.

Protokol mensupları öğrenciilerle birlikte halay çekti

Müdür Gürsel Polat’ın konuşmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Samsun’dan getirilen Türk bayrağı bir atlet öğrenci tarafından öpülerek, Kars Valisi Türker Öksüz’e teslim edildi. Vali Öksüz de Türk bayrağını öperek teslim aldı. Daha sonra da bir öğrenci gençlik adına konuşma yaptı ve öğrenciler tarafından ’19 Mayıs ve Atatürk’ konulu şiirler okundu.

Şiirlerin okunmasının ardından 19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Türker Öksüz, 14. Mkz. Piy. Tug.Kom Tuğ. Gen. Özgür Nuhut ve Belediye Başkan Vekili Tarkan Altun tarafından ödülleri verildi.

Coşkulu ve yoğun katılımlı gerçekleşen kutlama etkinlikleri öğrenci guruplarının tekvando gösterisi ile devam etti. Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin söylediği türkülerin ardından yöresel ve Kafkas halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Yöresel halk oyunlarını sergileyen öğrenciler daha sonra Vali Türker Öksüz ve protokol mensuplarını halaya davet etti. Öğrencilerin davetini kırmayan Vali Öksüz, Belediye Başkan Vekili Tarkan Altun, Rektör Hüsnü Kapu öğrenci ve vatandaşlarla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

 

ataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(17).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(16).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(15).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(11).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(12).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(13).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(6).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(9).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(10).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(10).jpgAtatürk’ün ataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(2).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(3).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(2).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(3).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(4).jpgataturk’un-genclige-armagan-ettigi-bayram-100-yasinda-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler