Aydın: “Kağızman'da ihtiyaç sahibi bir tek öğrenci kalmayacak”

Aydın: “Kağızman'da ihtiyaç sahibi bir tek öğrenci kalmayacak”

Kağızmanlı bir hayırsever 510 öğrenciye giyim yardımında bulundu.

KARS HAKİMİYET

Göreve geldiği günden itibaren Eğitimin daha kaliteli şartlarda gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ederek aynı zamanda sık sık idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek tespit ettiği eksikleri giderme bağlamında gerek okulların bakım-onarım ve donanımsal ihtiyaçlarını, gerekse öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için bütün mesaisini harcayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner AYDIN'ın girişimleriyle Kağızmanlı bir hayırsever 510 öğrenciye giyim yardımında bulundu.

Taner Aydın’ın bu girişimi ile Kağızman Kazım Karabekir Ortaokulu ve Şair Hıfzı Ortaokulunun ihtiyaç sahibi öğrencileri ile Kağızman Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrenim gören tüm öğrenciler olmak üzere toplamda 510 öğrenciye Kağızmanlı hayırsever Yasin Arduç tarafından giyim yardımı yapıldı. Kağızman Kaymakamı İshak Çınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Aydın’ın da katılımıyla sınıflar gezilerek öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Daha sonra öğrencilerle beraber fotoğraf çekilip yemekhanede öğrencilere pasta ikramında bulunuldu. Kıyafetleri bizzat giydiren İlçe Kaymakamı İshak Çınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Aydın pasta dilimlerini öğrencilere kendileri servis ettiler.

Hayırsever vatandaş Yasin Arduç “Kendisinin 25 yıl önce Yatılı Bölge Ortaokulu’nda eğitim gördüğünü, hayalinin de kendi okuduğu okulda yatılı okuyan öğrencilere yardım etmek olduğunu” ifade ederek duygularını dile getirdi.

Kağızman Kaymakamı İshak Çınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Aydın konuşmaları sırasında Yasin Arduç’a bu anlamı yardımından dolayı teşekkür ettiler.

Kendi elleriyle öğrencilerin mont ve botlarını giydiren Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Taner Aydın  girişimlerinin meyvelerini aldıklarını, hayırsever vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi öğrencileri buluşturmaya devam edeceklerini, gelecek hafta içerisinde de İstanbul'dan bir başka hayırseverin yardımlarıyla 200 köy okulu öğrencisine giyim ve kırtasiye yardımı yapılacağını, bir tane bile ihtiyaç sahibi öğrenci bırakmayacaklarını" belirttiği açıklamasında ” yapılan gerekli işlemlerin ardından Kaymakamımız İshak Çınar’ın katılımıyla Kağızman Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencimizin ihtiyaç sahibi olup olmadığı ayrımı gözetilmeksizin tamamına, Kazım Karabekir Ortaokulu, şair hıfzı Ortaokulunun ihtiyaç sahibi öğrencilerine kıyafet yardımı yapıldı. Bu yardım öncesinde biz gerekli çalışmaları tamamladık, hiçbir öğrenciye büyük ya da küçük kıyafet verilmeyip önceden yaptığımız çalışmalar sayesinde beden ve ayakkabı numaralarına göre hazırlanmış olan kıyafetler öğrencilerimize dağıtıldı. Bu öğrencilerimiz de hayırsever vatandaşımız gibi büyüyüp imkan sahibi olduklarında o gün okuyan minik öğrencilerin yardımlarına koşacakları için öğrencilerimiz için örnek bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Zaman zaman işadamları ile sağladığımız görüşmelerden olumlu geri dönüşler neticesinde şu an itibari ile ilçemizde kırtasiye ve kıyafet ihtiyacı olan tek bir öğrencimiz bile kalmadı “ dedi.

6cb7bc7f-3a5c-49f4-8312-5eecf6a62248.jpg803c7058-a2ca-41b7-8d8d-836187d13fb2.jpg8a22bcaa-f77e-4671-ac34-99228a6a1abb.jpg97c1e418-5848-4790-8237-c10f7fcffcbb.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler