Aydın: “MÜSİAD, Kars’a yatırımcı çekecek”

Aydın: “MÜSİAD, Kars’a yatırımcı çekecek”

MÜSİAD Kars İl Başkanı Şahin Aydın, MÜSİAD’ın Kars’ta da sanayicinin, üreticinin, tüccarın, esnafın derdi ile dertleneceğini söyledi.

KARS HAKİMİYET

87’inci şubesini ilimizde açan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kars İl Başkanı Şahin Aydın, temel amaçlarının Kars’ın ekonomik potansiyelini, yatırım alanlarını ve turizm potansiyelini her platformda tanıtmak ve yatırımcı çekmek olduğunu söyledi.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Valisi Türker Öksüz, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından MÜSİAD’ın Kars Şubesinin açılışında konuşan Şahin Aydın, İş dünyasına önemli mesajlar verdi.

MÜSİAD’ın Kars’ta da sanayicinin, üreticinin, tüccarın, esnafın derdi ile dertleneceğini belirten Aydın, “İlimiz için, ülkemiz için istihdam sağlayan, ihracat yapan, katma değer oluşturan, cesur, çalışkan, dürüst iş insanlarımızı bir arada buluşturacak dayanışmayı sağlayacaktır. Çalışmadan, üretmeden çağı yakalayabilmemiz mümkün değildir. Bu sebeple biz iş insanları olarak haksız rekabete girmeden, birbirimizin gücünü törpülemeden, hileli yollara sapmadan, birlik içerisinde dürüstçe çalışarak ilimiz ve ülkemizi daha ileriye taşımak için gayret sarf etmeliyiz.”dedi.

MÜSİAD Kars’ta bu değerlerin çatısı olacağına da dikkat çeken MÜSİAD Kars İl Başkanı Şahin Aydın, “Kars Şubesi olarak MÜSİAD’ın TÜRKİYE’ de ve dünyanın dört bir yanında edindiği tecrübesini buradaki iş insanlarına aktararak bu birikimden ilimizdeki iş insanlarının da faydalanması yönünde gayret göstereceğiz.

MÜSİAD Kars’ ı şehrimizde atan sağlam bir kalp, Kars’ ta düşünen sağlam bir akıl, projeler ortaya koyan sağlam bir mühendislik merkezi yapmayı hedefliyoruz. Kars’ı MÜSİAD ile daha da güçlendirmeyi, ekonomik anlamda başarılı müteşebbisleri Kars’ ta buluşturmayı ve Kars’ ı TÜRKİYE’ ye ye dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. İlimizin kalkınması için verimli çalışmalar yapmayı sosyoekonomik düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz.

MÜSİAD Kars olarak ilimizdeki iş insanlarının vizyonunu geliştirmek ve dış ticarette yeni pazarlar elde etmek için yoğun gayret içinde bulunacağız. Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve diğer STK ile yerel yönetimlerimizle ve ilimizin ekonomisinde yer alan tüm paydaşlarla birlikte çalışıp, meselelerimizi ekip ruhuyla, ortak akılla çözmek gayretinde olacağız.

11 bini aşan üyesi ile MÜSİAD, 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, Yurt içinde 87 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten bir dernektir. Derneğimiz Yurt dışında 94 farklı ülkede toplamda 224 nokta ile hizmet vermektedir. Ayrıca iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmalık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan “Kamu Yararına Dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu” dur.

MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir iş adamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını arttırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler