Azat Ceyhan: “Kars’ın trafikle puan kaybetmesi kabul edilemez”

Azat Ceyhan: “Kars’ın trafikle puan kaybetmesi kabul edilemez”

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, Kars trafik durumu ve nelere ihtiyaç duyulduğu ile ilgili gazetemize açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ

Başkan Ceyhan’ın yaptığı açıklama şöyle: “Günümüzde kentleşme ile beraber artan araç ve sürücü sayısı trafikte büyük bir yoğunluğa yol açmaktadır. Trafik kültürünün ve alt yapısının olmadığı yerlerde bu hem trafik kazalarına neden olmakta, iş kaybı, ekonomik kayıp ve insanların ya yaşamlarını yitirmelerine ya da uzun yıllar sürecek sakat kalmak gibi kötü sonuçlara neden olabilecektir. Maalesef ilimizin de dahil olduğu birçok yerlerde bu sorunlar yaşanmaktadır. Trafik altyapısının olmadığı yerlerde kaldırım yaya geçidi, trafik parkları ışık ve sinyalizasyon döner kavşakların otoparkların eksik olduğu yerlerde bir trafik kültürel bilincinin de olmamasına yol açmaktadır.

İlimiz üzerine baktığımızda bunların birçoğunun eksik olduğu görülmekle beraber bunun yansımaları olan belli bazı bölgelerde ve semtlerde otoparkın olmayışı, araçların bir dizi halinde kuralsız bir şekilde park etmeleri, belli bazı yerlerde de tamamen hem yaya trafiğini hem de taşıt trafiğini olumsuz etkileyecek bir şekilde yolu kapatmaları günün doğal trafik akışını olumsuz etkilediği gibi insanlar arası ilişkileri de psikolojik olarak maalesef olumsuz etkilemekte ve çoğu zaman istenmeyen kavga ve benzeri sonuçlarda doğurmaktadır.

Tüm bunların dışında trafik akışının seri olmaması hiç şüphesiz iş ve zaman kaybına da neden olabilmektedir. Tüm bu olumsuzluklar bir kenti şehir olmaktan çıkartan ilkel bir görüntü, insan ilişkilerini kavga ile sonuçlandıran şiddet görüntüsü ve çevreyi kirleten, gürültüye neden olan olumsuzluklardır. Bir kentin yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için ve insanların ilk gözlemleri arasında ‘ne kadar güzel bir şehirdir’ diyebilmesi için kentin binaları, görüntüsü değil, trafik akışıdır. İnsanlar bir şehir de rahat nefes alabilmesinin olmazsa olmazı temiz bir çevre kadar güvenli bir trafik ortamı ve trafik altyapısının eksiksiz olduğu şehirleri tercih ederler.

Karsımıza baktığımızda özellikle otoparkların eksikliği veya uygun yerde olmayışı esnaf kesimini mağdur ettiği gibi hem yaya hakları açısından yolu güvenlik kuralına hem de insan ilişkileri açısından hoş olmayan sonuçlar doğurabilmektedir. Dolayısıyla bir uzman ekibin ilimizdeki trafik altyapısını tamamen fotoğrafını çekip eksikliklerini giderecek şekilde yerel yönetime, il trafik komisyonuna gereği için bilgi, uygulama için ise yerel yönetim, karayolları ve özel idarenin işbirliğiyle bunu sonuçlandırmaları gerekmektedir. Kafkasya’nın en güzel şehri olan ilimizin trafik görüntüsüyle puan kaybetmesi kabul edilemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler