“Azerbaycan’ın zaferini yüreğimizde hissettik”

“Azerbaycan’ın zaferini yüreğimizde hissettik”

Kars’ta faaliyet gösteren Azerbaycan Dernekleri, ortak basın açıklaması yaptı.

Ercüment DAŞDELEN

Kars'ta faaliyet gösteren Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Başkanı Nebi Arığ, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Göksal Kaygusuz ve Kars Azerbaycan Kültür Evi Derneği Başkanlığı adına Erol Batu, Azerbaycan'dan gelen  Toplumsal Siyasal Uluslarası Araştırmalar Merkezi  Başkanı Samir Adıgözelli ile bir araya geldi.

Toplantıda Azerbaycan'ın zaferi hakkında ki görüşlerini belirten Dernek yetkilileri kazanılan zaferin Türk Dünyası için ne kadar önemli olduğu konusunda görüşlerini belirtti.

Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Başkanı Nebi Arığ, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Göksal Kaygusuz ve Kars Azerbaycan Kültür Evi Derneği Başkanlığı adına Erol Batu, Azerbaycan'dan gelen  Toplumsal Siyasal Uluslarası Araştırmalar Merkezi  Başkanı  Samir Adıgözelli, imzasıyla yapılan açıklama şöyle:   “Ermenistan tarafından Karabağ ile ilgili hep şu cümleyi kullanmışlardır. ‘Şuşa'yı kim kontrol ederse Dağlık Karabağ'ın tamamının kontrolünü elde eder.’ Azerbaycan ordusu Şuşa'yı alınca bizimde yüreğimize su serpildi ve Karabağ'ın tamamının kontrol edildiği Azerbaycan’ın zaferini yüreğimizde hissettik. Ermenistan masaya oturmak mecburiyetinde kalma kararı aldı. Şuşa direnişini kıran Azerbaycan ordusu Hankendi merkezli Yukarı Karabağ bölgesinin Ermenistanın lojistik irtibatını sağlayan iki yoldan birisi burasıydı. Bu durum da   Şuşa'nın hakimiyeti Hankendi'ninde kilit noktası olduğu anlamına geliyordu. 27 Eylülden bu yana çatışmaların seyri gösteriyordu ki en büyük önem arzeden Şuşa'dır. Gerek Türkiye'nin gerekse Azerbaycan’ın  gönlünde Şuşa'nın müjdesinin verilmesi yatıyordu,O müjdeyide  Büyük Kumandan İlham Aliyev’e verince bütün Türk Dünyası sokaklara dökülerek bu zaferi kutlamaya başladı. Katılımda bulunan Dernek Başkanlarının bir başka özlemi ise bir an evvel Azerbaycan Nahçivan koridorunun açılarak Azerbaycan topraklarının birleştirilmesi ve Türkiye ile bağlanarak gerek ekonomik gerek kültürel anlamda İki Devlet Bir Millet bağının birleştirilmesinin sağlanmasıdır. Azerbaycan'ın bu zaferi Türk dünyasının zaferidir. Karabağ Azerbaycan'ındır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler