Bakan Ersoy’un Kars’ta verdiği müjde hayata geçiyor!

Bakan Ersoy’un Kars’ta verdiği müjde hayata geçiyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Kars için verdiği “Turistik Doğu Ekspresi” müjdesinin ilk seferi 29 Mayıs’ta başlayacak.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçtiğimiz aylarda Erzurum’dan bindiği Doğu Ekspresi ile Kars’a gelerek, “Turistik Doğu Ekspresi” ile ilgili çalışmanın müjdesini vermişti.

Doğu Ekspresi'yle yolculuk esnasında bir açıklama yapan Bakan Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile konuşarak bu güzergahta alternatif bir turizm treni oluşturma konusunda çalışma yapacağını ve alternatif tren koyacağını bildirerek, Doğu Ekspresi’nin amacı turizm olmadığını, sonuçta bazı fırsatçıların bunu alarak karaborsada sattığını, kendilerinin süspanse edilmemiş bir turizm trenini hayata geçirirse değerine de olsa maliyeti ne ise o maliyette satılabileceğini, turizmciye de bir alternatif daha yaratıp kapasiteyi artırmış olacaklarını ve bu çalışmanın kısa bir sürede hizmete alabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Kars ziyaretinin ardından Ankara’da Bakan Turhan ile görüşen Bakan Ersoy, çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Bakan Turhan ise Turistik Doğu Ekspresinin ilk seferinin 29 Mayıs’ta Ankara’dan Kars’a hareket etmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

29 Mayıs’ta seferlere başlayacak Turistik Doğu Ekspresi 120 kişi kapasiteli olacak. Ekspres, 2 hizmet, 1 yemekli 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşacak.

Ankara-Kars-Ankara hattında hizmet verecek olan tren Ankara’dan saat 20.00, Kars’tan saat 23.00 sularında kalkacak. Tamamı yataklı vagondan oluşacak Turistik Doğu Ekspresi Ankara-Kars parkurunu yaklaşık 27 saatte tamamlayacak. Tren yolculuk esnasında 53 istasyonda konaklayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler