Bakan Pakdemirli’den Kars’a 6 milyon ödenek!

Bakan Pakdemirli’den Kars’a 6 milyon ödenek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars Besi Organize Sanayi Bölgesine 6 milyon ödenek gönderdi.

KARS HAKİMİYET

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Serhat şehri olan ilimize yakışan hizmetlere bir yenisini daha kazandırıyoruz. Girişimlerimiz ve görüşmelerimiz neticesinde 2020 yılı sonu itibariyle kıymetli besicilerimizin hizmetine sunmak üzere Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz için 6 milyon ek ödenek tahsisi sağlanmıştır.” dedi.

Arslan ve Kılıç konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığının kredi desteği ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin sorumluluğu altında yapılan Kars TDİOSB nin Altyapı inşaatının sözleşme bedeli 22.989.954,93 TL olup yüklenici firmaya günümüze kadar 17.815.602,42 TL (fiyat farkları ile birlikte 28.139.224,56 TL) hakediş bedeli ödenmiştir. Nakdi gerçekleşme oranı %77,49 fiziki gerçekleşme oranı %85 dir. Proje tamamlandığında yaklaşık 40.000.000,00 TL’lik bir yatırım İlimize kazandırılmış olacaktır.

Söz konusu proje için 2020 yılı yatırım ödeneği olarak 6.200,000,00 TL bakanlıkça aktarılmıştı. Bu ödenek Temmuz ayı itibari ile harcanmış durumundaydı. 20/07/2020 tarihinde Kars Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesi’nin inşaatında incelemelerde bulunmuştuk, inceleme neticesinde yetkililerden aldığımız bilgiler dahilinde ek ödeneğe ihtiyaç duyulduğu tarafımıza iletilmiştir. Bizlerde konuyu Tarım ve Orman Bakanımız ile görüştük. Görüşme neticesinde çalışmaların hız kazanması ve projenin yıl sonunda değerli besicilerimizin hizmetine açılması için 2020 yılı yatırım programına ek olarak 27/07/2020 tarihinde Kars TDİOSB’ye 6.000.000,00 TL Ek ödenek tahsisi yapılmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığının kredi desteği ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin sorumluluğu altında yapılan ve ilimiz ve bölgemiz için tarım sanayi entegrasyonun sağlanmasında son derece önemli olan bu projeyi ilimize kazandırılmasında ve 2020 yılı sonu itibariyle değerli besicilerimizin hizmetine sunulması için gerekli destekleri esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Tarım ve Orman Bakanımıza Kars ili ve Bölge İlleri besicileri adına teşekkür ederiz. Bölgesinin parlayan yıldızı olan Serhad Şehrimize hayırlı olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler