Başkan Alibeyoğlu’ndan üyeleri sevindiren haber

Başkan Alibeyoğlu’ndan üyeleri sevindiren haber

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ilanları artık 2 saatte yayımlanacak.

KARS HAKİMİYET

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde dijital dönüşüme giderek, elektronik ortamda intikal eden ilanları 2 saat içinde yayımlamaya başladığını ve bu yeniliğe Kars Ticaret ve Sanayi Odasının en erken entegre olan odalardan birisi olduğunu duyurdu.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu tarafından yapılan açıklamada TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen dijital dönüşüm projesi kapsamında, üyelerin Ticaret Sicil Müdürlüğünde yapmış olduğu işlemlerin 2 saat içerisinde yayımlanmaya başlandığını ve bu yeniliğe en erken entegre olan Odalardan birisinin de Kars Ticaret ve Sanayi Odası olduğunun altını çizildi.

KATSO Yenilikte Sınır Tanımıyor

Göreve geldiğinden beridir dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Başkan Alibeyoğlu, e-hizmet, e-belge, e-aidat ödeme gibi devrim niteliğinde projelerinin yanında Ticaret Sicil Gazetesi ilanlarında da dijital dönüşüme start verdi. Hayata geçirilen proje kapsamında üyeler Ticaret Sicil Gazetesi ilanlarını beklemeyecek ve ilanlar 2 saat içinde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanacak. Böylelikle geç yayımlamalardan kaynaklanan mağduriyetler ile bürokraside yaşanan gecikmeler önlenmiş olacak.

Üyelerimiz İçin Devrim Niteliğinde Bir Projedir

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu; “TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ve Odamızda da hizmete açılan proje, üyelerimizin hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve üye mağduriyetler ile yaşanan gecikmelerin önlenmesi açısından devrim niteliğindedir. Üyelerimize hizmet verilmesi esnasında en çok karşılaşmış olduğumuz sorunlardan bir tanesi gazete ilanlarının geç yayımlanması ve bu durumun yaratmış olduğu mağduriyetlerdi. Ticaret Bakanlığı ile TOBB öncülüğünde hayata geçirilen proje sayesinde artık bu tarz mağduriyetler yaşanmayacak ve üyelerimizin Ticaret Sicil talepleri 2 saat içerisinde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanacak. Bu proje en çok üzerinde durduğumuz ve önemsediğimiz projelerden bir tanesidir. Dolayısıyla proje hayata geçirilir geçirilmez Odamızda hizmete açıldı ve üyelerimizin hizmetine sunuldu. Projenin üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

Ticaret Sicil Gazetesi İlanları 2 Saatte yayımlanacak

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile projenin başlatıldığını ve ülke genelinde talep eden Odaların hizmetine açıldığını belirtti.

Projeyle Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde (MERSİS) gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilanın, elektronik ortamda gazete müdürlüğüne aktarıldığını ve en geç 2 saat içerisinde gazetede yayımlandığını aktaran Hisarcıklıoğlu, uygulamanın, 1 Temmuz 2020 itibarıyla pilot oda olarak seçilen Ankara Ticaret Odasında devreye alındığını ve pilot çalışmalarının tamamlanarak uygulamanın ülke genelinde talep eden Odalarda hizmetine açıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler