Başkan Tilki’ye Gravürler ve Minyatürlerle “KARS” kitabı!

Başkan Tilki’ye Gravürler ve Minyatürlerle “KARS” kitabı!

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Macaristan Parlamentosu Macaristan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki’ye Gravürler ve Minyatürlerle “KARS” kitabını hediye etti.

Volkan KARABAĞ

Macaristan Parlamentosu Macaristan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Victor Matis, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Kültürel Diplomasiden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Marton Schoberl, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Dışişleri Bakanlığı Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcısı Emir Salim Yüksel ile birlikte Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesinde “Kars’ın Macar Kahramanları Daimi Sergisi”nin açılış töreni için dün Kars’a geldi. Başkan Tilki, açılış sırasında duygusal anlar yaşadı.

2003 yılında Vedat Akçayöz ve Yıldırım Öztürkkan tarafından 2013 yılında yazılan, 1855 Kars Kuşatması sırasında yapılan gravürler ve haritalardan oluşan geniş bir arşiv çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkan Gravürler ve Minyatürlerle “KARS” adlı kitapta Macar generaller Hurşit ve İsmail Paşanın da gravürleri bulunuyor.

Açılış sırasından Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Macaristan Parlamentosu Macaristan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki’ye Gravürler ve Minyatürlerle “KARS” kitabını hediye etti. Başkan Tilki, böyle bir çalışmanın yıllar önce yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, duygusal anlar yaşadı.

baskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(1).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(2).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(3).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(4).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(5).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(6).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(7).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(9).jpgbaskan-tilki’ye-gravurler-ve-minyaturlerle-“kars”-kitabi!-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler