Başkan Toraman’dan basın açıklaması

Başkan Toraman’dan basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman yazılı basın açıklaması yaptı.

Başkan Toraman’ın basın açıklaması şöyle:

“Tarım Kredi Kooperatiflerinde gezen vatandaşların isyanlarını ve beklenilen indirimlerin olmadığını görüyoruz. Belirli sayıda ve belirli adet bulunan mağazalarda talimatlarla fiyat istikrarını oluşturamazsınız. Yerli ekonomiyi ve Cumhuriyet kurumlarını yok eden AKP'nin son çırpınışlarını görüyoruz. Gıda üretime dönük ne kadar yerli işletmemiz varsa bunları özelleştirmiş, ortadan kaldırmış ve yok etmiş bir AKP iktidarı var. Yerli gübre ve yerli yem fabrikalarını ortadan kaldırıp et, süt, yumurta ve sebze meyve fiyatlarına müdahale edeceksiniz. Bu mümkün değil. Bu saraydan gelecek talimatla olmaz.

Bu müdahaleler yerli üretimle ve üretimin kolaylaştırılmasıyla olur. Yıllarca üreticiyi üretemez hale getirip, fabrikaları özelleştirirseniz bu milli ekonomiyi yok etmek olur. Yem, gübre, akaryakıt maliyetlerini yükseltip üretimin neyle sonuçlanmasını bekliyorsunuz? Vatandaş ucuza ayçiçeği yağı almak için kuyruk beklemek zorunda mı?  CHP'nin yağ ve mazot kuyruklarını eleştirirken kendileri vatandaşları ucuz ekmek için sırada bekletiyorlar. Bunların göstermelik hareket olduğunu ve sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Bunların göz boyamaya yönelik talimatlar olduğunu düşüyorum

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerine kalıcı ve doğru uygulamalar yapmadan Tarım Kredi Kooperatiflerinde et fiyatlarını % 30 -35 oranında indirileceğini söylemek inandırıcı değil çünkü indirdiğiniz bu fiyatlar 85 milyonluk ülkemizde  her ilde 2 ve 3 noktadaki satışlarla kimleri rahatlatacak. As olan yerli üretimin artırılmasını sağlamaktır. Hiçbir köylü ve hayvan yetiştiricisi ürettiği hayvanda devlet desteğini görmediği zararına satışı göze alamaz. Ama eğer sizler dışarıdan ithal ederek yaparız diye düşünüyorsanız burada da yanılırsınız,Çünkü dolardaki devam eden artışlar bu uygulamaya olanak sağlamaz.

Hükümet aslında ülkemizde olduğu gibi şehrimizde  de vergi veren, istihdam yaratan, kira ödeyen onlarca market, bakkal için haksız rekabet yaratmaktadır.

Talimatla kullandığımız yüzlerce çeşit tüketim maddelerinden yalnızca 30 ürün diyerek 3-5 üründe küçücük fiyat düşürmeye çalışması şapkadan tavşan çıkarmaya benziyor.

İktidar birkaç yıldan beri kontrolden çıkan ekonomi politika krizinin gerçeğini örtmeye çalışmaktadır.

Bu durumda ülkemiz ve şehrimiz insanlarına yapacakları en büyük görev vatandaşlarımıza rahat nefes aldıracak laŕı seçim kararıyla mümkündür.

Halkımız, kendisini yönetecek hükümete oyuyla irade koyarak geleceğine karar verecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler