Başkan Vargün: “2019 yılı Dağpınar’da hizmet yılı oldu”

Başkan Vargün: “2019 yılı Dağpınar’da hizmet yılı oldu”

Kars’ın Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ömer Vargün, ikici defa göreve geldiği günden bu zamana kadar, başta araç filosunu zenginleştirmek olmak üzere, çeşitli hizmetler yaptıklarını söyledi.

KARS HAVADİS

Edindiğimiz bilgilere göre, Başkan Vargün’ün Dağpınar Belediyesinin araç sayını arttırmak için yaptığı girişimler sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle 1 adet arasöz ve 1 adet çöp arabası, Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğiyle 1 adet cisibi kepçe ve Amasya Belediyesinden 1 adet kamyon hibe alınarak hizmete alındı. 

Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, Gül İnşaat’ın sahibi Mustafa Gül tarafından da ilçeye 1 adet kamyon hibe alınarak hizmete sokulduğunu da belirterek, yine belediyenin imkanlarıyla 1 adet Beko loder araç, bir adet hizmet aracı ve bir adet de vidanjör alınarak hizmete sokulduğunu da açıkladı. 

Belde halkının daha temiz bir ilçede yaşaması için bir adet de çöp konteynırı alındığını gazetemize açıklayan Başkan Ömer Vargün, yapılan diğer hizmetleri de şu şekilde sıraladı: “Beldemiz Merkez Camisinin yapımı eksik kaldığı için belediye bütçesi dahilinde camiye malzemeler alınmıştır. Belediyemiz tarafından merkez camiye 2 adet minare yapıldı. Beldemizde taziyelerin daha iyi şartlarda yapılması için taziye çadırları, masa ve sandalye alınmıştır. Beldemize bağlı Hanlar Mezrasına da taziye evi ve cami yapıldı. Belediye bütçesi dahilinde taziye evleri ve taziye evi üstü cami yapılmış olup ve taziye evlerin 2019 yıllının sonunda tamamen faaliyete geçirmesini hedefliyoruz. Belediyemize Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilmiş olan su tankeri de Ankara’ya götürülerek belediyemizin inşaat işlerinde kullanılmak üzere Mikser’e dönüştürülerek beldemize geri getirilmiştir. Kalan alt yapı da tam olarak tamamlanmıştır. İçme suyu günlük 2 saatten 24 saat e çıkartılmıştır. Beldemizde cadde ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları da yüzde 50 oranında tamamlanmış ve hizmete sunulmuş olup, kalan işler için de çalışmalar devam etmektedir. Belde merkezinin ana yol ile bağlantısı sıcak asfalt yapılarak hizmete sunulmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler