Başkan Yantemur: “Memleketin her yeri Kars gibi”

Başkan Yantemur: “Memleketin her yeri Kars gibi”

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda bir konuşma yapan Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, “Gençlerimiz işsiz, işçilerimiz aç, köylü dersen hali harap, memleketin her yeri Kars gibi.” dedi.

Volkan KARABAĞ

“İşçisi, memuru, kadını erkeği, işsizi emeklisi, genci yaşlısı ile tüm emekçi kardeşlerim 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutlu olsun.” Diyen Başkan Yantemur’un yaptığı konuşma şöyle:

“Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak için, daha fazla hak, daha fazla adalet, daha fazla demokrasi ve insanca yaşam için 1 Mayıs’ta meydanları dolduran işçi sınıfına, emekçilere selam olsun.

Her yıl olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da birlik, mücadele ve dayanışma çağrımızı sömürüye, işsizliğe açlığa, yoksulluğa ve baskılara karşı sesimizi Kars’tan hep birlikte yükseltiyoruz.

Gençlerimiz işsiz, işçilerimiz aç, köylü dersen hali harap, memleketin her yeri Kars gibi. Hayat pahalı memleket yaşanmaz oldu dersek abartmış olmayız. Ekonomik krizin her geçen gün biraz daha derinleştiği bu günlerde sermaye temsilcileri ve hükümet yetkilileri hep bir ağızdan reform diyorlar. Biz emekçiler onların reformlarının neler olduğunu çok iyi biliyoruz. İşçilerin kıdem tazminatlarını fona devrederek fiilen ortadan kaldırmak istiyoruz.

İşçi sınıfımız buna izin verecek mi?

İşçilerin kazanılmış hakları kırmızı çizgileridir.

Kurda kuşa yem etmeyeceklerine inanıyoruz.

Ancak birleşirse işçiler emekçiler yaşanılası dünya uzak değil. Mücadele edersek daha fazla hak daha fazla ekmek daha fazla adalet uzak değil bizlere.

Karanlığın perdesinin 31 Mart seçimleriyle bir yerinden yırtılmaya başladığına tanık olduk. Susuz’dan Kars’a, Ardahan’a, Artvin’e, Diyarbakır’dan İstanbul’a memleketin birçok yerinde ışık sızıntıları görülmeye başlandı.

Umut yeniden ayağa kalkmaya yeltendikçe engellemek isteyen güçler; bizleri bölmeye parçalanmaya çalışacaktır. Buna kuşku yok. genelde coğrafyamızı kan gölüne çeviren emperyalizmin sinsi planları karşısına emekçi kardeşliğiyle karşı koyacağız. Yerelde de aynı birlik ve dayanışma günü hain planları boşa çıkaracaktır. Ne ekmekten ne demokrasiden ne barış ve kardeşlikten vaz geçeceğiz.

İşçiler, memurlar, kadınlar, gençler, emekliler; köle değildir, onurluca çalışıp insanca yaşamak, demokratik bir ülkenin eşit yurttaşları olmak istiyorlar. Kadına dönük taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerini lanetliyoruz. Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkıyoruz.

Alçaklığın, hainliğin, ikiyüzlülüğün, puştluğun, kısacası cümle kokuşmuşluğun at oynattığı bir dönemde yaşamdan zevk alabilmek ancak zayıfların bahtiyarlığıdır. Esas olan sadece yaşamak değil, insana yakışır şekilde ve onurlu yaşamaktır. Teslim olmadan, boyun eğmeden, sürünmeden, el etek öpmeden yaşamaktır. Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz. Yaşasın 1 Mayıs.”

baskan-yantemur-“memleketin-her-yeri-kars-gibi”.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler