Bayram boyunca kirletmeye devam ettik

Bayram boyunca kirletmeye devam ettik

Dokuz günlük kurban bayramı tatili süresinde el birliği ile Kars’ı kirletmeye devam ettik.

Tacettin DURMUŞ

Corona virüs salgını nedeniyle uygulanmakta olan sokak kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından insan hareketliliğinin olduğu şehrin birçok noktasında çöpler yine sokaklara atıldı.

Salgının ardından Kars’a gelen ziyaretçiler, yine duyarsız bazı vatandaşların kirlettiği cadde ve sokaklarda yürüdü.

Özellikle şehrin en uğrak noktaları arasında bulunun Kars Kalesi, Bedesten ve Evliya Camisi ile Masal Parkı civarında çevreye atılan çöpler, yığınlar oluşturdu. Kars Kalesini gezen yerli ve yabancı ziyaretçiler, çevreye saçılmış çöplere basmadan geçmek için çaba sarf etti. Aynı duyarsız bazı vatandaşlar, bedesten civarı ile Masal Parkı’nı da kirletmek elerinde geleni yaparken, çöp bırakma saatlerine de her zaman olduğu gibi bu bayram tatili boyunca uyulmadı.

Özellikle kurban kesen vatandaşların büyük bölümü, çeşitli atıklarını çevreye saçmaya devam etti. Çöp kutuları yakınlarında atılan kurban atıkları sokak köpekleri tarafından daha geniş alanlara yayılarak çevre kirliliğini daha da arttırdı.

Kars Belediyesine bağlı Temizlik İşleri ekiplerinin yetişemediği çöp kirliliğinin fotoğrafları vatandaşlar tarafından çekilerek sık sık gazetecilere gönderildi. Şehrin vatandaşlar tarafından kirletilmesine ve gelişi güzel çöp atılmasına tepki gösteren duyarlı Karslılar, Corona virüs salgının arından ve özellikle Doğu Ekspresinin yeniden seferlerine başlayacağını hatırlatarak eski günlere dönüleceğini söylediler. Bu nedenle kentte yaşayan her bir vatandaşın çevre temizliğine önem vermesi gerektiğine dikkat çeken duyarlı Karslılar, bu görüntülerin Kars’a ve Karslılara yakışmadığını dile getirdiler.

Şehir merkezinde faaliyet gösteren birçok esnaf da, işyerlerinin içerisinde biriken çöpleri cadde ve sokaklara gelişi güzel bir şekilde atmaya devam ediyor. Çöp bırakma saatlerine kesinlikle uymayan bazı esnaf işyerlerinin önüne saçtıkları çöpler gün boyu şehrin birçok noktasına yayılıyor. Aynı şekilde evlerde biriken çöpler de çöp bırakma saatine uyulmadan gelişi güzel bir şekilde etrafa yayılıyor. Hatta bazı evlerin camından dahi çöpler cadde ve sokaklara atılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler