Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı.

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. İş birliği protokolünün imzaları Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından atıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında araştırma, eğitim-öğretim konularında her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak, bunları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak, öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak bilimsel ve sanatsal araştırmaların yapılması, örgün eğitimde ve uzaktan eğitimde iş birliği yapılması; seminer, konferans, akademik etkinliklerin düzenlenmesi, bilimsel yayınların paylaşılması, ortak projelerin üretilmesi, ortak çalışmalarda laboratuvar imkânlarının karşılıklı kullandırılmasını, ortak akademik çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, imzalanan protokolden memnun kaldıklarını belirterek, "Ülkemizin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptığımız protokol, üniversitemize ve ilimize hayırlı olsun. Bu iş birliği protokolü ile bağlarımızı daha güçlü hale getirdik. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecekler. Bingöl Üniversitesi ile protokol imzalayan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Prof. Dr. İsmail Koyuncu'ya bizlere verdiği desteklerden dolayı Bingöl Üniversitesi adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler