Bisiklet parkuru ilk günden vatandaşların ilgi odağı oldu

Bisiklet parkuru ilk günden vatandaşların ilgi odağı oldu

Kars Valiliği tarafından Kars Kalesi altında Kars Çayının kenarında tarihi dokuya uygun olarak yapılan bisiklet parkuru ve yürüyüş yolu açılışının ilk gününden vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ercüment DAŞDELEN

Bisiklet parkuru ve yürüyüş yolunu ziyaret eden vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, gençler ve çocuklar ise bisikletle dolaşmanın keyfini yaşıyor.
Kars kalesiyle bütünleşen alanı ziyaret eden vatandaşlar, Kars’ta böylesi sosyal bir alana ihtiyaç olduğunu söylediler.
Kars’ın yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten vatandaşlar, şu ifadeleri kullandı: “Kars Kalesi çevresi herkesin ilgisiyle karşılaşıyor. Bu bölge inanç ve kültür turizmi açısından çok önemli bir yer. Bisiklet parkuru ve yürüyüş alanının yapılması bölgeye ayrı bir güzellik kattı. Açılışının daha ilk gününden buralar dolup taşmaya başladı. Herkes hatıra fotoğrafı çektiriyor ve bisiklete gençlerin ve çocukların ilgisi oldukça fazla. Buranın yapılmasında başta Kars Valimiz Rahmi Doğan olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.”
29 Eylülde açılan bisiklet parkuru ve yürüyüş yolunun açılışına Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri ve davetliler katılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler