Bisiklet parkuru Kars'ta tarihi dokuya renk katacak

Bisiklet parkuru Kars'ta tarihi dokuya renk katacak

Vali Rahmi Doğan’ın girşimleriyle Kars Kalesi eteklerinde Kars Çayı çevresinde yapımında sona yaklaşılan bisiklet parkuru tarih dokuya can katacak.

Volkan KARABAĞ - Tacettin DURMUŞ 

Bisiklet parkurunun açılışı yarın AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

65. Hükümetin Ulaştırma Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan’ın çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen gecekonduların kaldırılmasının ardından bölgede tarihi doku kendini iyiden iyiye göstermeye başladı.

Vali Doğan’ın öngörüsü ile Kars Kalesi eteklerinde 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camisi, tarihi taş köprü, hamamlar arasında ve Kars Çayı kenarında yapımında sona yaklaşılan bisiklet parkurunun açılışı yapılacak. Çevre düzenlemesi de yapılan parkur ücretsiz olarak Kars halkına hizmet verecek ve vatandaşlar burada spor yaparak dinlenecek ve bölge canlanacak. Tarihi dokuya can katacak olan parkurun çevresi duvarlarla ve çay tarafı ise olası tehlikelere karşı tel örgüler ile güvenli hale getirilirken, gece karanlığı içinde ışıklandırıldı. Işıklandırıldığı içinde bölge gece saatlerinde bir başka güzle oluyor.

Vali Rahmi Doğan bisiklet parkuru ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bisiklet parkurunun faaliyete geçmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 150 adet bisikletin Karslılara hizmet vereceğini söyledi. Vali Doğan açıklamasında vatandaşların parkur içerisinde kalmak suretiyle kimliklerini vererek bisiklete bindikten sonra teslim edecek ve kimliğini geri alacak. Öte yandan parkur içerisinde kullanılacak bisikletlerin dışarı çıkarılmasına izin verilmeyecek.

bisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(2).jpgbisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(6).jpgbisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(3).jpgbisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(4).jpgbisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(5).jpgbisiklet-parkuru-karsta-tarihi-dokuya-renk-katacak-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler