Biz Anadoluyuz Projesi Kars’ta da devam ediyor

Biz Anadoluyuz Projesi Kars’ta da devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" Kars’ta da devam ediyor.

KARS HAKİMİYET

Kars Genlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü koordinesinde devam eden proje ile Ülkenin doğusundan batısına, batısından doğusuna kültürler arası kaynaşmanın sağlanması ve sosyal sorumluluk çalışmaları için binlerce genç bir araya geliyor.

Proje ile Afyonkarahisar’dan Kars’a, Kocaeli’den Kahramanmaraş’a, Ankara’dan Adıyaman’a, İstanbul’dan Kilis’e, Konya’dan Erzincan’a, Aydın’dan Hatay’a, Osmaniye’den Bursa’ya, Kayseri’den Denizli’ye gençler, öğretmenler ve proje koordinatörleri tarafından hareketlilik gerçekleştiriyor. 

25-28 Ekim 2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar’dan Kars’a ziyarete gelen gençler ve idareci öğretmenleri 26 Ekim 2019 tarihinde; Ani Ören Yeri ve Kanlı Tabya Harp Tarihi Müzesini gezdikten sonra Dolunay Derneği ile Şehit ve Geziler Derneğine Ziyaret ette bulundular. Gençler dün de Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta şehitlik ziyaret ettikten sonra Susuz Şelalesi ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler.

Proje kapsamında yapılan tarihi ve turistik mekân ziyaretleri, okul ve esnaf ziyaretleri ile ülkemizdeki kültürel zenginliklerin tanıtılması ve okullar arasında köprüler inşa edilmesi, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürü oluşturulması amaçlanıyor. 

Projede yer alan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile gençlerin problem çözme ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedeflenerek; gençlere iletişim, takım çalışması, gönüllülük, sosyal sorumluluk, sağlıklı yaşam, israfı önleme, doğa, hayvan sevgisi ve çevre bilinci gibi pek çok konuda farkındalık oluşturulmaktadır. 

Ayrıca illerde Gençlik Merkezleri ve Valilikler ile koordineli olarak yapılan çalışmada kurum ziyaretleri ile gençlerin yönetim ve karar alma mekanizmalarına aktif katılımına önem veriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler