Bölgenin en büyük büyükbaş hayvancılık çalıştayı Kars’ta düzenlenecek

Bölgenin en büyük büyükbaş hayvancılık çalıştayı Kars’ta düzenlenecek

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Kars Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte “Türkiye’nin Buzağı Fabrikası Kars’ta, Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayını düzenleyecek.

KARS HAKİMİYET

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası; Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinin katkılarıyla düzenlenecek olan çalıştay, 7 Mart 2020 Cumartesi günü saat 09:00 da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda  yapılacak.

Çalıştay hakkında açıklama yapan Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, Doğu Anadolu bölgesinin ekonomisinin, özellikle büyükbaş hayvan yetiştiriciliği üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, çalıştayın önemine değindi.

Uzun yıllardır bölgedeki yetiştiriciler ile bir araya gelerek, bölgemizdeki yetiştiricilerimizin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini aktardıklarını belirten Ödül, “Fakat bölge hayvancılığımızda katma değer yaratacak ve hatta hayvancılık ekonomimizi canlandıracak çapta bir bilgi alışverişinin yaşanacağı daha büyük ölçekli toplantılar ya da çalıştaylar uzun zamandır aklımızın bir köşesinde kurduğumuz bir hayaldi. Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak Meslektaşlarımıza yönelik bir çok hizmetiçi eğitim programı düzenlemiş fakat Bölgemizde bulunan hayvan yetiştiricilerimize yönelik herhangi bir eğitim programı yapmamıştık. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz yetiştiricilerimize yönelik olarak 7 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz “Türkiye’nin Buzağı Fabrikası Kars’ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı”nı Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile birlikte düzenleyecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İlimizde 30 yıldır hizmet veren Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden değerli akademisyen hocalarımızın davetimiz ile katılmayı kabul ettiği ve Bölgemiz Büyükbaş Hayvancılığında tespit ettikleri bazı sorunlara ve bu sorunlara ait çözüm önerilerini aktaracakları sözkonusu çalıştaya sadece Kars ilinden değil Bölgedeki tüm İllerden sivil toplum kuruluşları, birlikler, odalar ve yetiştiricilerin katılımını planlıyoruz. Ülkemizin Büyükbaş hayvancılık sektöründe hizmet veren birçok firmasının da katılacağı ve yetiştiricilerimiz ile biraraya gelip ürün lansmanlarını yapacakları bu çalıştayı biz Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak Bölgemiz Büyükbaş Hayvancılığının bizce en önemli paydaşları olan akademi, kamu, sivil toplum kuruluşları ve yetiştiricilerimiz arasında oluşacak efektif ve uzun soluklu bir işbirliğinin ilk adımı olarak görüyoruz. Ülkemizdeki tüm Büyükbaş Hayvan yetiştiricilerimizi şimdiden 7 Mart Cumartesi günü sabah 09:00’da başlayıp akşam saat 16:00’a kadar devam edecek “Türkiye’nin Buzağı Fabrikası Kars’ta Bölgenin En Büyük Büyükbaş Hayvancılık Çalıştayı”na davet ediyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler