Bu hale getirenler köksüz, dalsız ve budaksız kalsın!

Bu hale getirenler köksüz, dalsız ve budaksız kalsın!

20 ve 21. dönem DSP Adana Milletvekili, Sarıkamışlı Bildik Otel işletmecisi Yavuz Bildik, ilçedeki sarıçam ormanlarına zarar veren duyarsız hemşerilerine beddua ile tepki gösterdi.

Gülsen TAN / Kars Hakimiyet

81 il arasında en az ormanlık alana sahip olan Kars’ın, 54 bin 441 hektar ormanlık alanın tamamına sahip olan Sarıkamış’ta, bazı duyarsız vatandaşlarının ağaçlara verdiği zarar, Yavuz Bildik gibi çevre dostu insanları isyan ettirir hale geldi.

Sarıkamış’ta turistik otel işletmecisi Yavuz Bildik’in sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarında bazı duyarsız vatandaşların, ağaçlara verdiği zararı dile getirdi. Sarıçam ormanları içerisindeki bazı ağaçların gövdesini tahrip edenlere sosyal medya hesabından “Bu ağacı bu hale getirenler köksüz, dalsız ve budaksız kalsın!” şeklinde ifadelerle beddua eden Bildik, tepkisini ortaya koydu. Sık sık Sarıkamış ormanında mevcut piknik alanlarını kirleten duyarsız vatandaşlara da sitem den Yavuz Bildik’in paylaşımı sok sayıda destekleyici mesaj aldı.

Öte yandan Sarıkamış’taki 54 bin 441 hektar sarıçam ormanlık alan, en az orman alanına sahip Kars’ın 81 il ve 957 ilçe arasında yüz akı olurken, yöre halkının ormanlık alana zarar vermesi akıllara durgunluk veriyor. Türkiye’de en az ormanlık alan Iğdır’da bulunurken bu ilde sadece 161 hektar orman bulunuyor. Iğdır’ı sırasıyla Ağrı (5,9 bin), Nevşehir (11 bin), Şanlıurfa (14,8 bin), Aksaray (23 bin), Kilis (27 bin), Bayburt (29,7 bin), Ardahan (30,7 bin), Kars (34 bin) ve Kırşehir 43,6 bin hektar ormanlık alan ile takip ediyor. Bu az orman varlığına rağmen, kış sporları ve kış turizmi bakımından Türkiye’nin 1. derece öncelikli 5 merkezinden biri olan Kars-Sarıkamış Kayak Merkezi çevresi ünlü sarıçam ormanları ile kaplıdır ve 2 bin 200-2 bin 900 metre yükseklik gösteren bir plato üzerinde yer almaktadır.

bu-hale-getirenler-koksuz,-dalsiz-ve-budaksiz-kalsin!-(1).jpgbu-hale-getirenler-koksuz,-dalsiz-ve-budaksiz-kalsin!-(2).jpgbu-hale-getirenler-koksuz,-dalsiz-ve-budaksiz-kalsin!-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler