Bu oyun ilk önce Kars’ta sahneleniyor

Bu oyun ilk önce Kars’ta sahneleniyor

‘Ölüler ve Deliler’ tiyatro oyunun oyuncuları Kars’a hayran kaldı

Volkan KARABAĞ - Tacettin DURMUŞ

İlk kez Kars’ta sahnelenecek olan ‘Ölüler ve Deliler’ tiyatro oyunun yönetmenleri ve oyuncuları Kars’ı gezdi.

Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 101. yıldönümü ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomatik Hizmet Kurumlarının 100. Yıldönümü Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenecek olan kutlama etkinlikleri kapsamında; Azerbaycan Edebiyatının ölümsüz yazarlarından Celil Mehmedguluzade’nin ‘Ölüler ve Deliler’ adlı trajikomik tiyatro eseri ilk kez yarın Kars’ta sahnelenecek.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev’in ev sahipliğinde sahnelenecek olan oyunun 37 kişiden oluşan ekibi Kars’ı gezdi.

Oyunun yönetmenleri devlet sanatçıları Tofiq Seyidov ve Nurbeniz Nifteliyeva, eserinin ressamı devlet sanatçısı Seyyad Bayramov, müzik yapımcısı Aziz Ağayev, rejisörü Zakir Feteliyev ve dekor sorumlusu sanatçısı Rza Huduyev ve diğer oyuncular Kars’a hayran kaldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Konsolos Yardımcısı Tural Hasanaov ve Iğdır Konsolosu Behdut Gadalı misafirlerini Kars’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Tiyatro sanatçıları Kars Kalesi eteklerindeki tarihi alandaki ‘Kars’ yazısının önünde bir araya gelerek Azerbaycan’dan getirdikleri dev Azerbaycan ve Türk bayrağı açarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Tiyatro ekibi daha sonra Azerbaycan ve Türk bayrağı eşliğinde Kars Kalesi çevresini, tarihi hamamlar bölgesini ve taş köprüyü gezdi. Heyet daha sonra Azerbaycan’ın kurucu Umum Milli Lideri merhum Haydar Aliyev’in Erzurum Caddesi üzerinde bulunan heykelini ziyaret etti. Heyet daha sonra Kafkas Üniversitesi yerleşkesi giriş kapısı önündeki Türk Bayrağı önünde de hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, tiyatro oyununun sahneleneceği Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezine geçerek prova yaptı.

Öte yanan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 101. yıldönümü ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diplomatik Hizmet Kurumlarının 100. Yıldönümü Azerbaycan’da, Türkiye’nin bazı illerinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacağını açıkladı.

Guluyev açıklamasında kutlama etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Edebiyatının ölümsüz yazarlarından Celil Mehmedguluzade’nin ‘Ölüler ve Diriler’ adlı tiyatro eserinin 25 Mayıs 2019 tarihinde saat 16.00’da ücretsiz olarak Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde sahneleneceğini söyledi. Başkonsolos Guliyev, tüm Kars halkını ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerini bu ölümsüz tiyatro eserini izlemeye davet etti. Başkonsolos Guluyev, oyunun Azerbaycan'da dahil olmak üzere ilk kez Kars’ta sahneleneceğine dikkat çekti

‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(14).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(13).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(12).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(6).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(7).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(8).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(9).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(8).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(1).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(3).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(4).jpg‘oluler-ve-deliler’-tiyatro-oyunun-oyunculari-kars’a-hayran-kaldi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler