Çakma telekomcular vatandaşı canından bezdiriyor

Çakma telekomcular vatandaşı canından bezdiriyor

Sahte telekomcular, Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Kars’ta da internet kullanıcılarını canından bezdiriyor.

Tacettin DURMUŞ

Evde internet kullanan binlerce abone, her gün düzenli olarak dolandırıcılara ait çağrı merkezleri tarafından aranarak çeşitli teklifler sunarak ‘evde internet’ vaadiyle vatandaşı ikna etmek için arıyor.

Dolandırıcılığın çeşitli yöntemlerini kullanan evde internet dolandırıcıları, vatandaşı aradıklarında dakiklerce meşgul ediyor.  Arayanların ise güzel konuşan bayanlardan olması ve profesyonel bir şekilde bir dil konulmaları da dikkat çekiyor. Diksiyonu güzel ve ustaca vatandaşı arayan dolandırıcıları, ikna ederek ürün satışı yapan ve yeni abonelikler yaparak mağdur ediyor. Dolandırıcılara inanan ve yeni sözleşme yapan aboneler adeta başlarına bela alıyor. Aradığı kişileri günde bir kaz kez olmak üzere arayıp zamanlarını da alan dolandırıcılar duyarlı internet kullanıcıları tarafından engellenmelerine karşın her gün düzenli olarak ‘444’lü telefonlar tarafından aranmaya devam ediyor.

Öte yandan Kars İl Telekom Müdürlüğü, internet kullanıcılarına söz konusu aramalara itibar edilmemesi için uyarı mesajları gönderdi.  Gönderilen mesajlarda;  “Değerli müşterimiz, evde internet ürünümüz ile ilgili kampanya tanıtım ve taahhüt bilgilendirmeleri için sizleri 444 0 375 hattından aramaktayız. Bu numara haricinde yapılan aramalarla şirketimizin ilgisi bulunmamaktadır. 444 0 375 hattından farklı bir numaradan yapılan aramalarda, Türk Telekom grubu adına aradığını söyleyen ve “evde internet” ürününüzle ilgili işlem yapmak isteyen kişilere lütfen itibar etmeyiniz. Bilgi: www.turktelekom.com.tr” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler