"Canımızı yaktılar"

"Canımızı yaktılar"

Kars Bayrampaşa Mahallesinde bulunan asri mezarlıkta anızların tutuşmasıyla yangın çıktı.

Çetin KELEŞ

Edinilen bilgilere göre kişi ya da kişilerce ateş vererek tutuşturulan anızların yanmasıyla meydana gelen yangında kıs sürede ateş mezarlığın büyük bölümüne yayıldı. Dumanı fark eden mahalle sakinleri kısa sürede yangını fark edip itfaiyeye bildirdi. Yakınlarının mezarlarının tahrip olacağından endişe duyan mahalle sakinleri mezarlığın etrafına koşarken yangının şiddeti nedeni ile mezarlara yaklaşamadılar.

Yapılan ihbarın ardından yangın mahalline gelen itfaiye ekipleri belli bir mesafeden yaptıkları müdahale ile yangını önce kontrol altına alınıp daha sonra soğutma işlemi gerçekleştirdi. Mezarlıkta çıkan yangını gören yaşlı, genç, çocuk herkes ellerinden bir şey gelir umudu ile mezarlıklara akın ettiler, oluşan kalabalık itfaiye ekiplerine ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırken gösterdikleri çaba duydukları üzüntü ve maneviyatlarına verdikleri önemi gözler önüne serdi. Yangının, bölgeyi mesken tutan uyuşturucu madde kullanan şahısların anızlara kasıtla ateş vermesinden dolayı çıktığını iddia eden mahalle sakinleri; “ mezarlıklar toplumun en hassas maneviyat yerleridir, ölülere saygısı olmayan kişilerin topluma da kendilerine de saygı ve faydası yoktur, bu saygısız vicdansızlar anızları değil canımızı yaktılar.  Bunu yapan duygusuz saygısız kişileri esefle kınıyoruz. “ diyerek öfkelerini dile getirdiler.

canimizi-yaktilar-(3).jpgcanimizi-yaktilar-(4).jpgcanimizi-yaktilar-(5).jpgcanimizi-yaktilar-(6).jpgcanimizi-yaktilar-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler