Celil Mehmedguluzade’nin eseri ‘Ölüler ve Deliler’ Kars’ta sahnelenecek

Celil Mehmedguluzade’nin eseri ‘Ölüler ve Deliler’ Kars’ta sahnelenecek

Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 101. yıldönümü, Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenecek olan kutlama etkinlikleri kapsamında; Azerbaycan Edebiyatının ölümsüz yazarlarından Celil Mehmedguluzade’nin ‘Ölüler ve Deliler’ adlı trajikomik tiyatro eseri Kars’ta ilk kez sahnelenecek.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıldönümünün, tüm Azerbaycan’da ve Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacağını açıkladı.

Başkonsolos Guluyev açıklamasında, kutlama etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Edebiyatının ölümsüz yazarlarından Celil Mehmedguluzade’nin ‘Ölüler ve Deliler’ adlı tiyatro eserinin 25 Mayıs 2019 tarihinde saat 16.00’da ücretsiz olarak Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezinde sahneleneceğini söyledi. Başkonsolos Guliyev, tüm Kars halkını bu ölümsüz tiyatro eserini izlemeye davet etti.

Yönetmenliğini devlet sanatçıları Tofiq Seyidov  ve Nurbeniz Nifteliyeva’nın yaptığını tiyatro eserinin ressamlığını devlet sanatçısı Seyyad Bayramov, müzik yapımcılığını Aziz Ağayev, rejisörlüğünü Zakir Feteliyev ve dekorunu da devlet sanatçısı Rza Huduyev üsleniyor.

celil-mehmedguluzade’nin-eseri-‘oluler-ve-diriler’-kars’ta-sahnelenecek.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler