Cenazelere ‘ithal’ imam!

Cenazelere ‘ithal’ imam!

Kars’ta bazı camilerde 2-3 imam bulunurken, bazı köy camilerinde ise imam yok. Kars’ın birçok köyünde cenaze sahipleri başka köylerden imam getirerek cenazelerini defnediyor.

Volkan KARABAĞ

Bu konu ile ilgili gazetecilerin ve basının duyarsız kaldığını dile getiren köy sakinleri, Kars merkezde birçok camide 2 veya 3 imam bulunmasına rağmen birçok köyün camisinin din görevlisi kadrosunun boş bulunduğunu dile getirdiler.

Vatandaşlar, “İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde olağanüstü bir can kaybı yaşanmakta, buna rağmen diyanetin bu konuda duyarsız kalması, biz vatandaşları çok zor durumda bırakıyor. Öyle ki bazı zamanlarda 3-4 köy öteye gidip imam bulup getirmekle uğraşıyoruz.

Son 1 haftada da birçok köyde defnedilen cenazelerin başka köyün imamları tarafından cenaze namazlarının kılındığı ve defin işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Diyanet İşlerini ve Kars İl Müftülüğünü göreve davet eden vatandaşlar, hiç olmazsa cenaze olan köye o gün Müftülüğün bir imam görevlendirmesi gerektiğini ifade ederek bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için yetkililere çağrıda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler