CHP İl Başkanlığından Kars için Covid-19 önergesi

CHP İl Başkanlığından Kars için Covid-19 önergesi

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, hükumetin, koronavirüs nedeniyle uyguladığı ekonomik önlemler çerçevesinde, Kars’ta işsizliğe bağlı olarak ortaya çıkan sorunlara çözüm bulunması için Covid-19 önergesi hazırladı.

KARS HAKİMİYET

Toraman, yaptığı açıklamada, “Salgın süreci ve Kars” başlıklı önergede, “İçinden geçmekte olduğumuz salgın sürecinde kaybettiğimiz yaklaşık 3 bin 700 vatandaşımız ve binlerce vatandaşımızın tedavi altında olduğu süreçte sağlık çalışanlarımızın ve Sağlık Bakanlığının yürütmüş olduğu özverili çalışmaları CHP Kars İl Başkanlığı olarak tarafımızdan yakından izlenmektedir” dedi.

Kars’ta, virüse karşı Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çalışmaların yürütüldüğüne dikkati çeken Toraman, ilimizdeki doktorlar ve sağlık emekçilerine şükranlarını sunduğunu belirtti.

Karslılara seslenen CHP İl Başkanı Taner Toraman, hükümetin, koronavirüs nedeniyle uyguladığı ekonomik önlemler çerçevesinde, Kars’ta işsizliğe bağlı olarak ortaya çıkan sorunlara çözüm bulunması için CHP Kars İl Başkanlığı olarak hazırladıkları önerilerini şöyle sıraladı:

1- Düşük gelirli vatandaşlarımıza 2 ay boyunca 1.000’er TL destek ödemesi yapılmalı.

2- Kars’ta esnaf zor durumdadır. Esnafın borçları 6 ay ertelenmeli, esnafa düşük faizli nefes alma kredisi sağlanmalı.

3- Kars’ta geçen yılın kurak geçmesi nedeniyle zorda olan çiftçilerimizin borçları 1 yıl süreyle ertelenmelidir.

4- Kars’ın önemli bir gelir kaynağı olan turizm sektörü virüs nedeniyle darbe almış durumdadır. Turizm sektörüne sicil affı getirilmeli ve 1 yıl geri ödemesiz-faizsiz kredi verilmelidir.

5- Kars’ta asgari ücretten daha düşük bir gelirle hayatını idame ettirmeye çalışan ailelere sürekli nakdi yardım yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler