CHP’li 100 milletvekili 25 ilde sahaya indi

CHP’li 100 milletvekili 25 ilde sahaya indi

Cumhuriyet Halk Partili 100 milletvekili, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla aralarında Kars’ın da bulunduğu 25 ilde sahaya inerek halkla bir araya geliyor.

KARS HAVADİS

Kılıçdaroğlu’nun talimatının arından CHP Ankara Milletvekilleri PM Üyesi Ali Haydar Hakverdi ile Servet Ünsal, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, bir dizi ziyaret, temaslar ve çalışmalar yapmak üzere Kars’a geldi.

Milletvekilleri ziyaretleri kapsamında ilk olarak CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Burada CHP İl Başkanı Mustafa Aras ve partililer tarafından karşılanan milletvekilleri gazetecilere açıklamada bulundu.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları ve Genel Merkezin görevlendirmesi üzerinde, CHP milletvekillerinin Kars’a gelerek, şehrin ekonomik, sosyal ve siyasi yapısını incelemek üzere bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacaklarını söyledi. Aras, milletvekillerinin Vali Türker Öksüz’ün ardından bazı STK temsilcileriyle görüştükten ve esnaf ziyareti yaptıktan sonra, yarın da hayvan pazarında vatandaşlar ile bir araya geleceklerini söyledi.

İl Başkanı Mustafa Aras’ın ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Ali Haydar Hakverdi, CHP teşkilatlarının ve milletvekillerinin İstanbul seçimlerinin ardından yeniden alanlara çıktığını ve yeniden çalışmaya başladıklarını söyledi.

Çok başarılı bir yerel seçim geçirdiklerini de söyleyen Hakverdi: “Tabiki bu başarı yeterli değil. Hedefimizi daha yüksek tuttuk. Önümüzde olağan genel seçime daha 4 yıl var. Yerel seçimleri tamamlar tamamlamaz sahaya çıktık ve halkla kucaklaşmaya devam ediyoruz. 18 yıllık AK Parti Hükümeti ülkeyi bu seviyelere kadar getirdi. Ekonomik bunalım aldı başını gitti. İnsanlar evine ekmek götüremez hale geldi. İşsizlik bugüne kadar gelmiş geçmiş Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarını yaşıyor ve bugün bu çerçevede bütün ülkelerin baskısı ülkemizin üzerindeyken, bu ülkenin kurucu partisi ve kurtarıcı partisi CHP’ye bugün yeniden görev ve vazife doğmuş oldu. AK Parti kendi içerisinde bin bir türlü kavga ve çalkantı ile devam ediyor ve ülkeyi her geçen gün yoksullaştırdı. Dış politikada ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Bugün yine iş bize düşüyor. Bugün yine bu ülkenin kurucu unsurlarına yani sizlere Cumhuriyet Halk Partililere düşüyor. Bu yüzden gün halkla kucaklaşma günüdür, sahip çıkma günüdür ve bu ülkeyi yeniden aydınlığa çıkarma gündür. Nasıl Kuvvayi Milliye ruhunu hep beraber 100 yıl önce nasıl başlatmışsak, bugün ülkeyi aydınlığa çıkarmak gibi görevimiz var.”dedi.

“MUSTAFA ARAS, BU İLİN CHP ADINDA KOMUTANIDIR”

Açıklamasında CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras’ın da CHP’nin Kars’taki tek komutanı olduğunu da dile getiren Hakverdi: “Bu sebeple bugün Kars’tayız. Sayın başkanımızın talimatlarıyla 100 Milletvekilimizle bugün itibariyle Türkiye’ye dağılmış durumdayız ve 25 ilimizi ziyaret ediyoruz. Kars’a geliş amacımız da; Kars’ta neyi yapabildik? Nerelerde eksikliklerimiz var? Neyi daha iyi yapabiliriz? Diye kendimize soracağız. Kars’taki izlenimlerimizi Ankara’ya taşıyacağız ve paylaşacağız. Daha sonra da ileriki günlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Kars’a gelerek halk il bir araya gelecek. Biz bugün Kars’ta dokunmaya geldik ve araştırma yapmak için buradayız. Beraber çalışmaya geldik Kars’ın nabzını tutmaya geldik. Hep birlikte birliği ve bütünlüğü sağlamaya geldik. Parti içerisinde kırgınlıklarımız olmuştur. Nasıl ulaşabiliriz başarmak için buradayız. Kars’ta CHP Genel Başkanımızın koltuğunda İl Başkanımız Mustafa Aras oturuyor. O Genel Başkanımızın buradaki temsilcisidir ve bu ilin CHP adında komutanıdır. Bir sonraki kurultaya kadar da böyle devam edecektir. O zamana kadar bizim komutanımızdır. O zamana kadar farklı kararlar almış olsak da, bir sonraki kurultaya ve genel kurula kadar Mustafa Aras’ın çizdiği programa uygun bir şekilde devam edeceğiz ve bugün halkla bir arada olmaya geldik” dedi.

SUZAN AŞHİN :”DEMOKRASİDEN YANA OLANLAR VE OLMAYANLAR DİYE BİR AYRIM İÇERİSİNDEYİZ”

CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Ali Haydar Hakverdi’nin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de, Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek: “Demokrasiden yana olanlar ve olmayanlar diye bir ayrım içerisindeyiz. Demokrasiden yana olanlar, birlik ve beraberlik içerisinde bir çatı altında toplanmak zorundadır. Bu çatının ne olacağına siz karar vermek zorundasınız. Biz bu çatının Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanıyoruz ve herkese demokrasiye inancı olanları bu Parti’nin şemsiyesi altında toplamak için mücadele ediyoruz. Yeniden bir kurtuluş mücadelesi içerisindeyiz. İşte bu mücadelede de tek başımıza hiçbir şey yapamayız. Eğer siz de bizim kadar bu ülkede adaleti, hukuku ve demokrasi özlediyseniz, bizimle beraber güç birliği yapıp gelin ülkeyi aydınlık yarınlara çıkartalım” dedi. 

SERVET ÜNSAL: “CHP, KÖTÜ DÖNEMLERDE BU ÜLKENİN KURTARICISI OLMUŞTUR”

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal’da açıklamasında Kars’ın bir zamanlar, devrimci yapısını hatırlatarak, Ankara’da birçok Karslı dostları olduğunu söyledi. İktidar tarafından uçurumun ucuna kadar getirilen ülkeyi, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurtarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda bugün de Kars’tayız. Hep kötü zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede kurtarıcı olmuştur. Çünkü ülkemizde 18 yıldır iktidar tarafından adalet ayaklar altına alınmıştır. İktidar, ekonomiyi bitirmiştir. İstiyoruz ki ülke ekonomisine kendine gelsin. Hırsızlıklara, yolsuzluklara ve her türlü değişik oyunlarla Ülke yönetiliyor. Doğan çocuklarımızın çok ciddi bir şekilde borçlu doğuyor.  Son 2 ya da 3 ay içinde elektriğe, doğal gaza, benzine ve sigaraya gelen zamları hepimiz yaşıyoruz. Ama bugün hep birlikte el birliğiyle ulusal kurtuluş mücadelesi vereceğiz. Hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Ama umutsuz değiliz, bizler bu işi başaracağız başarmak zorundayız. Bugün sizlerle birlikteyiz ve sizlerle güzellikleri paylaşacağız ama Kars’ın sorunlarını da dinleyeceğiz. Önümüzdeki süreçte ülkenin tüm illerinde olduğu gibi Kars’ta da başarılı olmak zorundayız. El birliğiyle yol birliğiyle bunu başaracağımıza inanıyorum.” Dedi.

AYTEKİN: “CHP, İKTİDARA HAZIRLANAN BİR PARTİDİR”

Son olarak söz açıklamada bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Çıldırlı Ensar Aytekin de, CHP’nin 96 yıllık bir parti olduğunu ve 59 yıldır iktidara gelemediğini hatırlattı.

CHP’niN iktidara hazırlanan bir parti olduğuna dikkat çeken Aytekin: “Bir gerçek var o gerçeği önce biz göreceğiz. O da şudur iktidara hazırlanmakta olan bir partidir CHP. Son yerel seçimler, bizlerin sizlerin bugün buradaki varlığı ve yükselmekte olan ivme bunu gösteriyor. Biz dünyanın belki de en eski siyasi partisiyiz. 96 yıllık bir partisi ve örgütüyüz. 59 yıldır da iktidar değil. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye'nin yakın siyasi tarihine baktığımızda birçok siyasi parti kurulmuştur. Tek başına iktidar olmuştur. Yıllarca bu ülkeyi yönetmiştir, tek başına iktidar olmuştur yıllarca bu ülkeyi yönetmiştir. İktidardan düştüğü zaman da kapıya kilidi vurmuştur. İşte Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti ve Adalet Partisi. Bir gün gelecek bu beylerde iktidardan düştüklerinde o kapıya kilidi vuracaklar. Peki, 59 yıldır iktidara gelemeyiz ama ülkenin dört bir köşesinde bayrağını asılı tutan, kapısını açık tutan bir parti CHP bunu parti örgütlerine, kendimize ve davamıza borçluyuz. Biz lider partisi değiliz. Biz örgüt, dava ve kadro partisiyiz. Ama o dava ne yazık ki sağ iktidarlar ve 17 yıllık AKP iktidarları tarafından ciddi anlamda örselendi ve tüketilmeye çalışıldı.  Ama şunu gördük ki halkımız yeniden Cumhuriyet Halk Partisi da umudunu ışığı gördü ve görüyor Ve bizde bir halk iktidarını kurmak iddiasını yaşayan bir parti olduğunuz için iktidarımızı işveren odalarında, otel lobilerinde değil halkın içinde örgütümüz de birlikte ülkenin dört bir köşesinde kuracağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler