CHP'li Nazlıaka, Kars’ta partisinin "Yaşam Hak Projesi"ni tanıttı

CHP'li Nazlıaka, Kars’ta partisinin "Yaşam Hak Projesi"ni tanıttı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, Kars’ta partisinin “Yaşam Hak Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Tarifeli uçakla Kars’a gelen Nazlıaka’yı, Harakani Havalimanında CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kadın Kolları Başkanı Tülay Çelik, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Vergül, PM üyeleri, partililer ve Karslı kadınlar karşıladı.

Nazalıaka’ya PM üyeleri Nejla Erdem, Suzan Duran, Fevziye Yılmaz, Merve Altınbaş, CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz ve CHP Hatay Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de eşlik etti.

Havalimanında Kafkas yöresel halk oyunları ekiplerinin Atatürk’ün 6 Ekim 1924’ta Kars’a geldiğinde kendisi için bestelenen “Hoşgelişler ola Mustafa Kemal Paşa ve 10’unucu Yıl marşı ile karşılanan Nazlıaka, parti otobüsüne binerek uzun araç konvoyu eşliğinde CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kadın Kolları Başkanı Tülay Çelik ile birlikte şehir turu yaparak Kars halkını selamladı.

Toplantının yapılacağı otelde de coşkuyla karşılanan Nazlıaka, yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kars Halkına gönderdiği selamlarını ileterek, partisinin “Yaşam Hak Projesi’nin tanıtımını yaptı.

Biz Kars’ı çok iyi bildiklerine dikkat çeken Genel Başkan Nazlıaka, “Kars, laik, demokratik ve aydınlık bir Türkiye’nin temellerinin atıldığı bir Cumhuriyet kenttir. Kars, Atamızın ‘Hoşgelişler ola Mustafa Kemal Paşa diye karşılayanların şehridir, onun için bugün burada olduğumuz için çok mutluyuz.”dedi.

CUMHUR İTTİFAKININ TEMSİLCİLERİ ÇOK AMA ÇOK RAHATSIZLAR

Tanıtım toplantısına katılan Millet İttifakının Kars İYİ Parti İl Başkanı Yüksel Akbaba ve DEVA Partisi Kars il Başkanı Güven Özen’i selamlayan Nazlıaka,”Aramızda Millet İttifakın Kars İl Başkanları da var. Onlarda buradayken özellikle vurgulamak istiyorum. Biliyorsunuz bizler iktidar yürüyüşümüze Millet ittifakıyla her geçen gün adımlarımızı her geçen gün daha da hızlaştırıyor ve daha da güçlü bir şekilde atıyoruz. İşte bu noktada Cumhur İttifakının temsilcileri çok ama çok rahatsızlar. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meal Akşener, Rize’de saldırıya uğradığında, bu ülkeyi yöneten kişilerin bu saldırıyı şiddetle kınamaları gerekirken, adeta ‘oh olmuştur, iyi olmuştur, bu daha iyi günleridir’ anlamına gelen sözler sarf ettiler. Genel Başkanımız Kılçdaroğlu bir şehit cenazesine katıldığında önüne kurşun bırakılıyor yada saldırıya uğruyor. Biz bu saldırıları kimlerin yaptığını ve yaptırdığını çok iyi biliyoruz. Ama bizler inadına halkın içinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü demirden korksak trene binmezdik. Onlardan korkan onlar gibi olsun.” Dedi.

DEVRİK BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E KARŞI AÇTIĞIM HAKLI DAVAYI BUGÜN KAZANDIM

Sürekli kendisine dava açan Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı açtığı haklı davayı kazandığının müjdesini de Kars’tan veren Nazlıaka; “Bugün Resmi Gazetesinde yayımlanan ve Anayasa Mahkemesinin bir kararını da büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara’da bir devrik Başkan vardı. Nedir O’nun adı? Bildiğiniz gibi ben Ankara’nın sorunlarını dile getirdikçe, Gökçek de beni hedefine almıştı. Her fırsatta bana dava açıyordu. Ben de O’na dava açıyordum. Ne hikmetse benim açtığım davaların daha mürekkebi kurumadan takipsizlikle sonuçlanıyordu. Ama bugün Anayasa Mahkemesi oy birliği ile öğle bir kadar verdi ki, ‘işte adalet budur’ dedik. Ve Melih Gökçek’e karşı açtığım haklı davayı kazandım. Gençlerimizin geleceğini çalanlardan onların geleceğini geri aldık. Milletin hakkını yiyenlerin midesinden o yediklerini söke söke alacağız. Yetim hakkı yiyenlerden hesap soracağız. Yok öğle yağma. Hak hukuk mücadelemiz her yerde ve her alanda, Kars’ta da, Ankara’da da devam edecek.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI KANUN TEKLİFİNİ MECLİSE GÖNDERDİK

Gençler ve kadınlar partinin kolları değil aynı zamanda gövdesini de oluşturuyor. Dedik mademki ‘toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor’ siyasi partilerde öğle bir değişikli olsun ki Meclis’te de temsiliyet eşit olsun. İşte bu amaçla kadın dernekleri ile görüştük. Onların önerilerini aldık ve meclis gurubunun hazırladığı kanun teklifi haline getirdik ve Meclise gönderdik. Şimdi bu kanun teklifinin Genel Kurula gitmesini bekliyoruz. Genel Kurula indiğinde eğer gerçekten diğer partiler demokrasiyi, eşitliği savunuyor ve kadın haklarına sahip çıkıyorlarsa o zaman bu kanun teklifine ‘Evet’ diyeceklerdir. Sizlerde bu anlamda eşinize, dostunuza diğer partilere baskı yapın çünkü bu bizim hakkımız ve bu hakkımızı söke söke alacağız.

İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELİP BİR HAFTA İÇERİSİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

Biz kadınlar Mustafa Kemal Atatürk ile dünyada ilk defa seçme ve seçilme hakkını aldık. Ayrıca Medeni Kanun ve İş Kanunu gibi hakları da aldık. Ama son 18 yılda AKP iktidarları döneminde bırakın yeni haklar almayı var olan haklarımızı da kaybettik. Başkan Toraman’ın da bahsettiği gibi kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi de ortadan kaldırdılar. Ana hiç üzülmeyin sevgili kadınlar, ilk seçimlerde iktidara gelip bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. Bu da yetmez kaybettiğimiz bütün hakları da tek tek geri alacağız. Tüm kadınlar öncelikle yaşan hakları için mücadele veriyor.

SADECE GEÇTİĞİMİZ 6 AY İÇERİSİNDE 229 KIZ KARDEŞİMİZ HAYATTAN KOPARILDI

Sadece geçtiğimiz 6 ay içerisinde 229 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 99’u şüpheli ölümdü. Kars İl Başkanımızın da dediği gibi kadın cinayetleri politiktir, şüpheli ölüm diye bir şey yoktur, araştırılamayan ölüm vardır. Ama biz bütün bu davaları tek tek takip etmeye devam ediyoruz. 7/ 24 faaliyet gösteren 444 82 85 numaralı hattımızdan bizi arayan tüm kız kardeşlerimize ücretsiz hukuki, psikolojik ve dayanışma destekleri veriyoruz. Duruşmalarda, adliyelerde, hastanelerde ve karakollarda yanlarında oluyoruz. Çünkü dayanışmayı yükseltmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Her ay başı tüm illerde kadına yönelik şiddet ve istismar davalarını il başkanlarımıza gönderiyor ve değerlendiriyoruz. Duruşmalara kadın örgütleri ve kadın derneklerini de çağırıyoruz. Bizim katıldığımız duruşmalardan daha adil kararlar çıkıyor. Sırf duruşmalarda takım elbise giydi, kıravat taktı diye iyi hal indirimleri de verilmiyor. Karakollarda da kız kardeşlerimizin yanında olduğumuzda onların kaderlerini değiştirebiliyoruz.”dedi.

Konuşmanın ardından CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Aylin Nazlıaka’ya üzerinde tarihi Kars Kalesi'nin resminin bulunduğu tabloyu hediye etti. Nazlıaka daha sonrada CHP’ye katılan ve üye kadınlara parti rozeti taktı.

chpli-nazliaka-karsta-partisinin-yasam-hak-projesini-tanitti-7.jpgchpli-nazliaka-karsta-partisinin-yasam-hak-projesini-tanitti-10.jpgchpli-nazliaka-karsta-partisinin-yasam-hak-projesini-tanitti-9.jpg15936.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler