Çiftçilere özel hava durumu!

Çiftçilere özel hava durumu!

Hava durumu Karslı çiftçilere özel olarak gönderilecek.

KARS HAKİMİYET

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında imzalan protokol gereği; meteoroloji tarımda don, sel ve kuraklık ile alakalı ziraat odalarına bölgesel olarak meteorolojik hava durumunu bildirecek ve bölgede olası tehlike durumunda ziraat odaları bu hava raporunu çiftçilerin cep telefonlarına anlık olarak atarak çiftçileri gerekli tedbirleri almaları için uyarıda bulunacak.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında çiftçilere meteorolojik uyarılar ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Toplantı sonrası gazetemize açıklamada bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu ve Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, “Meteoroloji Bölge Müdürü ve Kars Şube Müdürü, Tarsim Bölge Müdürlüğü personelleri ile Ziraat Oda Başkanlarımız çiftçilerimize bilgilendirme yaptık. Çiftçilerimizin don, sel ve kuraklık gibi önemli konularda meteorolojik durum ve sonrasında alınması gereken tedbirler anlatıldı. Ayrıca çiftçilerimize başta hayvanları olmak üzere tarımsal ürünlerini Tarsim sigortası ile sigortalatıp riskleri minimuma indirerek tedbirlerini almaları konusunda bilgiler verdik.” dedi.

ciftcilere-ozel-hava-durumu!-(2).jpgciftcilere-ozel-hava-durumu!-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler