Davutoğlu, partisinin Kars İl Başkanlığı binasını açtı

Davutoğlu, partisinin Kars İl Başkanlığı binasını açtı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kars İl Başkanlığı binasını açtı.

KARS HAKİMİYET

Hava yolu ile eşi Sera Davutoğlu ile birlikte Kars’a gelen Davutoğlu, Harakani Havalimanında İl Başkanı Yavuz Yazar ve partililer tarafından karşılandıktan sonra konvoy eşliğinde Ebul Hasan Harakani Hazretleri’nin kabrini ziyaret edip dua okudu.

Ziyaretin ardından İl Başkanlığı binasına gelen Davutoğlu çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bal ve kaşar satışı yapan işyerine giren Davutoğlu, Kars kaşarı ve Kars balı satın aldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen esnaf ziyaretinden sonra Gelecek Partisi Kars İl Başkanlığının açılışını İl Başkanı Yavuz Yazar ve davetlilerle yapan Davutoğlu daha sonra partililerle bir araya geldikten gazetecilere açıklamada bulundu.

Açılış sırasında Karslıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kars’ın kendisi eşi için özel bir vatan toprağı olduğunu söyledi.

Kars’a olan bağlılığının ve irtibatının hem kendisi hem de ailesi için apayrı olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bugün serhat şehrimiz, güzel ve yeşil Kars’ımızı bir kez daha ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Kars’ın, şahsi hayatımızda da, devlet hayatımızda da özel bir yeri vardır. 1987 yılında eşim Sera hanımın mecburi hizmet dolayısıyla Kars’a gelmiştik. Eşim mecburi hizmetini yaparak Karslılara hizmet ederken ben de doktora tezimi yapıyordum ve İl Halk Kütüphanesine giderek orada çalışıyordum. O zaman bütün Kars bölgesini gezdik, civar bölgeleri de gezdik o zaman Kars’a hayran kaldım. Her gelişimizde evimize geldik gibi hissederiz, o güzel günleri yad ederiz. İlk kızım o zaman 1,5 yaşındaydı, hala hayal meyal Kars’ı hatırladığında güzel bir şekilde nostaljik bir şekilde hatırlar, tabi bazı şeyleri biz hatırlattığımız için hatırlar. Kars, bizim ailemizin Konya kadar sevdiği, Konya gibi hissettiği bir ata yurdudur, ana toprağıdır, onun için Kars’a bağlığımız, irtibatımız apayrıdır. Hem Kars’a hayran olmuştuk hem yiğit Karslının özelliklerine şahit olmuştuk. Sonra defalarca geldik, Başbakan iken de geldik. Her gelişimizde Kars’ın insanının iradesine ve güzel mimarisine, özellikle Harakani Hazretlerinin etrafındaki tarihe nüfuz etmiş, kültürüne hayran olduk.” dedi.

Gelecek Partisi olarak 67 ilde 310 ilçede teşkilatlandıklarını kaydeden Davutoğlu, “Gelecek Partisi olarak 12 Aralık 2019 yılında kurulduktan sonra süratle teşkilatlanma çalışmalarına başladık. Bugün itibariyle 67 ilimizde 310 ilçemizde teşkilatlandık ve geçtiğimiz aydan itibaren de ilçe kongrelerimizi başlattık. Geçen hafta Batman İl Kongremizle ilk il kongremizi yaptık. Dün yeni Genel Merkezimizi açtık, inşallah yarın da Ardahan İl Kongremizi yapacağız. Bugün Kars’a gelerek Kars İl Başkanlığımızı açtık. Değerli İl Başkanımız Yavuz beye, ekibine çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede Kars’ta Gelecek Partisi bayrağını, meşalesini en güzel şekilde temsil ederek, İl Başkanlığımızı açtılar. İnşallah Kars İl Kongresi için de ayrıca gelmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Bütün Kars halkına selam ve muhabbetlerini ileten Davutoğlu, “Kars, Anadolu ile Kafkasları birleştiren bu kavşak noktasında böyle sağlam bir şekilde ayakta durdukça vatan toprakları da emindir. Edirne’den Kars’a kadar deriz her sözümüzde, gerçekten de Kars bizim Asya derinliğimizin başlangıcı, Kafkasya’nın önü ve Anadolu’nun bekçisidir. Allah Kars’ımızı ve ülkemizi aziz eylesin.” ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından Davutoğlu ve beraberindekiler kara yoluyla Ardahan’a hareket etti.

davutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(1).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(2).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(3).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(4).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(5).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(6).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(7).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(8).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(9).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(10).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(11).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(12).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(13).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(14).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(15).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(16).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(17).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(18).jpgdavutoglu,-partisinin-kars-il-baskanligi-binasini-acti-(19).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler