“Denetimli serbestlik temiz çevre projesi” Kars’ta uygulanmaya başladı

“Denetimli serbestlik temiz çevre projesi” Kars’ta uygulanmaya başladı

Adalet Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığınca başlatılan "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" Kars’ta da uygulanıyor.

KARS HAVADİS

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce organize edilen etkinlikte, denetimli serbestlikten faydalanan 40 mahkum, denetimli serbestlik müdürlüğü personeli ile protokol mensupları, Kars Kalesi eteklerinde çevre temizliği yaptı. Protokol mensupları ve denetimli serbestlikten faydalan mahkumlar, çevreye atılan plastik şişe, cam kırıkları ve diğer atıklardan oluşan çöpleri temizledi.

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesinin start alması etkinliği öncesi konuşan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, bütün canlıların temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesinin ancak sağlıklı ve temiz bir çevre il mümkün olabileceğini söyledi.

"Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında 40 kişilik kamuya yararlı işte çalışan ve denetimli serbestlikten faydalanan yükümlüler ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personel ile temizlik faaliyetleri başlattıklarını belirten Başsavcı Aygün, doğanın korunması ve çevre temizliği amacıyla katılımcılardan projeye destek istedi.

Çevre temizliğin bir vatandaşlık görevi olduğuna da vurgu yapan Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün: “Vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması amacıyla Adalet Bakanlığımızca

"Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" başlatılmıştır. Bu proje ile Türkiye genelinde denetimli serbestlik infaz uygulamalarından kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma, diğer adıyla kamu hizmeti cezası kapsamında piknik alanları, yeşil alanlar ve mesire alanları gibi uygun görülen yerlerde temizlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

26 Ağustos tarihinde başlayan ve hafta boyunca devam edecek olan çalışmalara Adalet Bakanımız Sayın Abdullah Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Sayın Murat Kurum’un da katıldığı etkinlik bugün saat 11’de Ankara Gölbaşı ilçesi Atatürk Sahil Parkında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce  ‘Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır’ diyen Sultan Alparslan’ın fethettiği Anadolu’nun giriş kapısı sayılan bu topraklarda, tarihi geçmişi ve ilimizin turizminde vizyon yerlerinden birisi olarak nitelendirilen Ebu-l Hasan Harakani Türbesi, Evliya Külliyesi, Kümbet Camii ve Ulu Cami çevresinde projemizin uygulanmasına başlanmıştır. Denetimli Serbestlik Temiz Çevre kapsamında 40 kişilik kamuya yararlı işte çalışan yükümlülerimiz ve müdürlüğümüzün personeli ile temizlik faaliyetleri başlatılmıştır. “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler